2008届高三第二次质量检测英语试题
    Category: 高三英语  Clicks: 2123  Top: 10  Update Date: 2008/09/13
Summary:郴州市二中2008届高三第二次质量检测 英 语 试 题 本试卷分为选择题和非选择题两部分。共150分,考试时间120分钟。考生务必在答题卡上写好自己的姓名、座位号等信息。答题卡外答案一律无效。 第一部分:听力(共两节,满分30分) 第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置.

  • 郴州市二中2008届高三第二次质量检测
    英 语 试 题
    本试卷分为选择题和非选择题两部分。共150分,考试时间120分钟。考生务必在答题卡上写好自己的姓名、座位号等信息。答题卡外答案一律无效。
    第一部分:听力(共两节,满分30分)
    第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
    听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有几秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
    1.What’s the topic of the talk?
    A.On pollution B. On children C. On death
    2. How can the man get to the hotel?
    A. At first taking a left, then taking a right, and then taking a right again.
    B. At first taking a right, then taking a left, the hotel is on his left..
    C. At first taking a left, then taking a right, the hotel is on his right.
    3. How old is the woman’s bicycle possible?
    A. Three years old B. Four years old C. Five years old
    4. Where are the two most possibly?
    A. At a bookstore B. At an art gallery C. At a shop
    5. What is the most probable relationship between Jim and Bob?
    A. Friends B. Classmates C. Twins.
    第二节:(共12小题;每小题1.5分,满分7.5分)
    听下面4段对话。每段对话后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话读两遍。
    听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。
    6. What is the woman’s wish if she won the lottery ( 彩奖 )?
    A. To buy a big house with a garden B. To go around the world C. to buy more lotteries.
    7. What are they drinking?
    A. Coffee B. Wine C. Tea
    听下面一段对话,回答第8至第10三个小题。
    8. How will the George’s come?
    A. By train B. By car C. By air
    9. Which day of the following is the twenty-sixth?
    A. Saturday B. Sunday C. Monday
    10. Who is seventeen years old?
    A. Fay B. Rosemary C. The woman
    听下面一段对话,回答第11至第13三个小题。
    11. What is the man’s first complaint?
    A. His room is in a mess B. The room’s heating is broken C. The porter shows no respect
    12. Why does the man complain about the people who live in Room 2027?
    A. They are speaking and shouting all night B. They are snoring (打鼾) all night
    C. They are watching TV all night
    13. How many years has the porter worked for the hotel?
    A. Ten B. Fifteen C. Twenty
    听下面一段对话,回答第14至第17四个小题。
    14. How does the woman find the school system in English?
    A. It seems to work efficiently B. It seems not to work efficiently C. It’s hard to say
    15. What is one of the great problems of the school system in England?
    A. There are less teachers B. There are too many students in one class
    C. There are not enough students
    16. What does the woman think the education can be?
    A. Education can be learning more special terms
    B. Education can be knowing-society C. Education can be a gradual extension of oneself
    17. How many students in a class would be very nice?
    A. Only twenty B. Only twenty-five C. Only thirty
    第三节:(共3小题;每小题1.5分,满分共4.5分)
    听下面一段对话,将第18至第20小题的信息补充完整,每小题不超过三个单词。听材料前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出15秒钟的作答时间。本段材料读两遍。





    What

    How

    When


    Six hours free parking

    Spend $(18)______ and receive six hours of free parking

    November 14


    Win a $ 1000 (19)______

    Buy any two CDs and your name will go into the competition

    Competition ends November 14; prize drawn on November 21


    Buy one, get one free.

    Buy one shirt or tie and get another shirt or tie of the (20) ______ free.

    November 14
    第二部分:英语知识运用(共两节, 满分35分)
    第一节:语法和词汇知识(共15小题,每小题1分,满分15分)
    从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
    21.When they got there, they found the people suffering from the storm were_____ food and water supplies.
    A. in praise of B. in want of C. in honour of D. in place of
    22. I don’t know whether it was lost or stolen; _____, it’s gone.
    A. anyway B. but C. however D. though
    23. The church was built _____there had once been a Roman temple.
    A. the place where B. there C. where D. in which
    24.Chinese Fancy Knots(中国结) are _____related to the everyday life of the Chinese and express their aspirations for a better life.
    A. close B. closely C. deep D. deeply
    25. Miss Brown is a fashion designer, so she _____ fashion.
    A. has an eye for B. has a gift for C. looks up to D. looks forward to
    26. --Why do you have me eat more vegetables than meat,Mom?
    ---_____ you fit.
    A. Keep B. Keeping C. To keep D. Having kept
    27. The more careful you are while writing a composition, ______ mistakes you will make.
    A. the more B. the less C. much fewer D. the fewer
    28. I don’t think the risk they took _____ the poisonous snake is worthwhile.
    A.being caught B. of catching C. caught D. to be caught
    29. Nowadays, many experts are ______ new ways of learning foreign languages.
    A. experimenting B. experimenting with C. experimenting on D. experimenting at
    30. ____ the naughty boys realized it was too late to take a bus to go home.
    A.No sooner it grew dark than B. Hardly did it grow dark that
    C.Scarely had it grown dark than D.It was not until dark that
    31.____ I attended the lecture, I_____ a good knowledge of how
    this happens now.
    A. Were, would have had B. Had, would have had
    C. Had, would have D. Were, would have
    32. ---What happened to you?
    ---I was lost in the strange city; ____ it began to rain heavily.
    A. having made matters worse B. to make matters worse
    C. make matters worse D. made matters worse
    33. Our leader approved _____ the conference.
    A. me to attend B. for my attending C. of me to attend D. of my attending
    34. At the eve of Christmas, she got nothing but $2____ to buy her husband a simple present.
    A. with which B. with what C. which D. what
    35. The discovery of these tombs is ____for scholars’ studying the history of the Tang Dynasty.
    A. of very important B . great significant C. of great significance D. greatly importance Keys:
    第二节 完型填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
    阅读下面短文,掌握其大意,然后从36—55各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
    When I was 14, I was hired for an after-school job selling subscriptions(征订)to my hometown paper, the Houston Post. I was sent to some of the city’s worst neighborhoods to “beg” door to door. Even though I was often moving around with difficulty after dark in bad areas 36 for garage apartments, I was 37 for the work.
    It was a 38 because people didn’t like a stranger knocking on their door, 39 a kid trying to get them to buy something. Once a man shut his door heavily in my face and 40 , “I don’t want your dawn paper!” I 41 myself to knock again and was able to tell him how 42 the paper was. I ended up selling him a subscription. I was soon among the 43 subscription sellers and, like other successful 44 , was given the chance to train newcomers.
    45 this time I started playing the harmonica and guitar. Before long I was playing in a 46 at barbecues and other events. When I 47 18, I fixed my 48 on becoming a professional musician. I never lost 49 of this dream. I’m sure my determination came from what I 50 knocking on strangers’ doors.
    That 51 helped me in many ways. Early in my music life I was 52 in a legal disagreement with a former manager. He 53 me to back off, but I refused.
    Having all those doors shut in my face as a kid gave me the 54 to stand up to this frightening figure. Except this time there was one 55 : I was the one saying no. And I won.
    36. A. leaving B. searching C. caring D. reaching
    37. A. sorry B. ready C. doubtful D. thankful
    38. A. challenge B. puzzle C. surprise D. failure
    39. A. certainly B. obviously C. especially D. usually
    40. A. screamed B. agreed C. begged D. announced
    41. A. allowed B. forced C. wished D. reminded
    42. A. expensive B. worthless C. soft D. great
    43. A. rich B. large C. fast D. top
    44. A. reporters B. managers C. salesmen D. secretaries
    45. A. For B. Since C. Around D. Until
    46. A. kitchen B. band C. concert D. press
    47. A. seemed B. grew C. appeared D. turned
    48. A. attention B. attraction C. service D. trust
    49. A. sight B. use C. ability D. fortune
    50. A. accepted B. decided C. expected D. learned
    51. A. experience B. accident C. problem D. introduction
    52. A. sentenced B. treated C. locked D. reasoned
    53. A. invited B. pressed C. excused D. charged
    54. A. pain B. right C. strength D. imagination
    55. A. conclusion B. difference C. chance D. decision
    第三部分:阅读理解(共两节,满分40分)
    第一节(共17小题;每小题2分,满分34分)
    阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。
    A
    When we can see well, we do not think about our eyes often. It is only when we can not see perfectly that we come to see how important our eyes are.
    People who are nearsighted can only see things that are very close to their eyes. Many people who do a lot of close work, such as writing and reading, become nearsighted. Then they have to wear glasses in order to see distant things clearly.
    People who are farsighted face just the opposite problem. They can see things that are far away, but they have difficulty reading a book unless they hold it at arm’s length. If they want to do much reading, they must get glasses too.
    Other people do not see clearly because their eyes are not exactly the right shape. This, too, can be corrected by glasses. Some people’s eyes become cloudy because of cataracts. Long ago these people often became blind. Now, however, it is possible to operate on the cataracts and remove them.
    When night falls, colors become fainter to the eyes and finally disappear. After your eyes have grown used to the dark, you can see better if you use the side of your eyes rather than the centers. Sometimes, after dark, you see a small thing to one side of you, which seems to disappear if you turn your head in its direction. This is because when you turn your head, you are looking at the thing too directly. Men on guard duty sometimes think they see something moving to one side of them. When they turn to look straight at it, they can not see it any more, and they believe they were mistaken. However, this mistake happens because the center of the eye, which is very sensitive in daylight, is not as sensitive as the sides of the eye after dark.
    56.We don’t know that our eyes are of great importance until ________.
    A. we think about our eyes B. we cannot see clearly
    C. we wear glasses D. we have to do much reading
    57.According to the passage, a ________ is more likely to be nearsighted.
    A.tailor B. doctor C. guard D.painter
    58.People who are farsighted ________ .
    A.cannot do a lot of close work without glasses
    B.can only see things that are very close to their eyes
    C.have difficulty reading a book if they hold it at arm’s length
    D.have the same problem as the nearsighted people
    59.To see a small thing at night, it is better to look ________ .
    A.with wide open eyes B.with half shut or narrowed eyes
    C.straight at it D.in a slightly different direction

    B
    Trees are useful to man in three important ways: they give him wood and other useful things, they give him cool places, and they help to stop drought and flood.
    Unluckily, in many parts of the world, man has not found that the third of these points is the most important. Man wants to make money from trees,so he has cut them down in large numbers, only to find that without them he has lost the best friends he had. And also, he is usually too careless to plant and look after new trees. So the forests slowly disappear.
    This does not only mean that man will have fewer trees. The results are even worse: for where there are trees, their roots break up soil-make the rain in-and also bind the soil, thus stopping it from being washed away easily; but where there are no trees, the rain falls on hard ground and flows away, causing floods and carrying away the rich top-soil. When all the top-soil is gone, nothing is left but useless desert.
    60.The most important points of trees to man is ________.
    A.they help him to make money B.they give him cool
    C.they give him wood and other things D.they help him to stop drought and floods
    61.In many places forests slowly disappear because ________ .
    A.many trees have been cut down by man B.new trees are not well looked after
    C.man has not paid enough attention to planting trees D.all the above
    62.Land becomes desert after all trees are cut down because ________ .
    A. roots of trees break up the soil B. there are too many rainfalls
    C. strong winds bring a lot of sand
    D. there are no longer trees to keep the rain and protect the top-soil.
    63.Which title best fits the passage?
    A.Trees and Man B.The Function of Tree Wood
    C.How do People do with Trees? D.The Usage of Tree Roots
    C
    Laptop computers are popular all over the world. People use them on trains and airplanes, in airports and hotels. These laptops connect people to their workplace. In the United States today, laptops also connect students to their classrooms.
    Westlake College in Virginia will start a laptop computer program that allows students to do schoolwork anywhere they want. Within five years, each of the 1500 students at the college will receive a laptop. The laptops are part of a $10 million computer program at Westlake, a 110-year-old college. The students with laptops will also have access to the Internet. In addition, they will be able to use e-mail to “speak” with their teachers, their classmates, and their families. However, the most important part of the laptop program is that students will be able to use computers without going to computer labs. They can work with it at home, in a fast-food restaurant or under the trees-anywhere at all!
    Because of the many changes in computer technology , laptop use in higher education, such as colleges and universities, is workable. As laptops become more powerful, they become more similar to desktop computers. In addition, the portable computers can connect students to not only the Internet, but also libraries and other resources. State higher-education officials are studying how laptops can help students. State officials are also testing laptop programs at other universities, too.
    At Westlake College, more than 60 percent of the staff use computers. The laptops will allow all teachers to use computers in their lessons. As one Westlake teacher said, “ Here we are in the middle of Virginia and we’re giving students a window on the world. They can see everything and do everything.”
    64.The main purpose of the laptop program is to give each student a laptop to ________.
    A.use for their schoolwork B.access the Internet C.work at home D.connect them to libraries
    65.Why is the word “speak” in the second paragraph in quotation marks(引号)?
    A.They don’t really talk. B.They use the computer language.
    C.Laptops have speakers. D.None of the above reasons is correct.
    66.Which of the following is true about Westlake College?
    A. All teachers use computers. B.1500 students have laptops.
    C.It is an old college in America. D.Students there can do everything.
    67. A window on the world in the last paragraph means that students can ________.
    A.attend lectures on information technology B.travel around the world
    C.get information from around the world D.have free laptops
    68.What can we infer from the passage?
    A.The program is successful. B.The program is not workable.
    C.The program is too expensive. D.We don’t know the result yet.
    D
    Let children learn to judge their own work. A child learning to talk does not learn by being corrected all the time: if corrected too much, he will stop talking. He notices a thousand times a day the difference between the language he uses and the language those around him use. Bit by bit, he makes the necessary changes to make his language like other people’s. In the same way, children learning to do all the other things: they learn to do without being taught to walk, run, climb, whistle, ride a bicycle, compare their own performances with those of more skilled people, and slowly make the needed changes. But in school we never give a child a chance to find out his mistakes and correct them for himself. We do it all for him. We act as if we thought that he would never notice a mistake unless it was pointed out to him, or correct it unless he was made to. Let him work out, with the help of other children if he wants it, what this word says, what the answer is to that problem, whether this is a good way of saying or doing this or not.
    If it is a matter of right answer, as it may be in mathematics or science, give him the answer book. Let him correct his own papers. Why should we teachers waste time on such routine(常规) work? Our job should be to help the child when he tells us that he can’t find the way to get the right answer. Let the children learn what all educated persons must some day learn, how to measure their own understanding, and how to know what they know or do not know.
    69.According to the passage, the best way for children to learn things is by ________.
    A.listening to skilled people’s advice B.asking older people many questions
    C.making mistakes and having them corrected D.doing what other people do
    70.Which of the following does the writer think teachers should NOT do?
    A.Give children correct answers. B.Allow children to make mistakes.
    C.Point out children’s mistakes to them. D.Let children mark their own work.
    71.According to the writer, teachers in school should ________.
    A.allow children to learn from each other B.point out children’s mistakes whenever found
    C.give children more book knowledge D.correct children’s mistakes as soon as possible
    72.The passage suggests that learning to speak and learning to ride a bicycle are ________.
    A.different from learning other skills B.the same as learning skills
    C.more important than other skills D.not really important skills
    第二节(共3小题,每小题2分,满分6分)
    阅读下面短文,简要回答问题。
    Recently, in the hope of earning both money and social experience, I became a door-to-door salesman. I once read a saying: “ If somebody wants something of yours, you will be treated as warmly as spring, but if they don’t you may be treated as coldly as winter.” You may consider his an exaggeration, but if you are a salesman, it is clearly correct. You would never have found it to be so true if you hadn’t been a salesman. You needn’t stand doubtful looks and unfriendly comments; you needn’t listen to something completely wrong and nod to say that it was quite right; you needn’t always keep patience and a smile; you needn’t repeat the same sentences over again; you needn’t bear talking to somebody you disike… I did this work for a month; then I decided to give it up. Apart from the above reasons, I found I was paying too much attention to the job and thus lessening my study time. The latest test result proved that my grades were getting lower. Even worse, I had been sacrificing much time to join my classmates in college activities. Sometimes I felt lonely and unhappy because of both my study and my part-time job. Now I don’t think it is worth doing such a thing even though I was earning money at great cost.
    Newspapers and magazines often publish stories about good students who do part- time work and keep high scores in class. But according to my experience, part- time work can have some strong bad effects on study. Most students don’t see the relationship between study and work in a correct way. In my opinion, if it isn’t must for financial reasons, students should be cautious about taking up a part- time job. In western countries even the children of very rich families take part in hard jobs during the summer vacation.
    73. Find in the passage a word closest in meaning to the underlined word “sacrificing”.

    74. What’s the author’s opinion on work while studying? (回答词数不超过8个)

    75. Who should take part- time jobs according to the text above?(回答词数不超过7个)

    第四部分:书面表达(共两节,满分35分)
    第一节:填空(共10小题;每小题1分,满分10分)
    阅读短文,根据所读内容在文后76-85的空格里填上适当的单词或短语。注意:每空不超过3个单词。
    If people work to meet their needs, it would be good to know what these needs are. They are very simple. Dr. Maslow has suggested that people have only five needs. Every one has them, and everyone spends his or her life trying to satisfy them. Although we may try to satisfy our needs in different ways, we all are trying to satisfy the same needs. In a way, it is these needs, which are common to all people, that make us human. They seem to be a basic part of human nature.
    The needs, which occur in the order shown below, can briefly be described as follows:
    1.The Physiological Needs - Our needs for the things that keep our bodies alive- food, water, rest, air, elimination, etc. These needs come first. We must meet them or we will die.
    2.The Safety Needs – First we need to stay alive, and then we need to be safe. There are two kinds of safety needs: the need to be physically safe and the need to be psychologically safe or secure.
    3.The Belongingness Needs – Once we are alive and safe, we then try to satisfy our social need, a need to be with and accepted by other people. We discover our need for love.
    4.The Esteem Needs – After our first three needs are fairly well met, we try to satisfy a fourth need. This is a need for recognition, respect, reputation. The need has two parts: self esteem (thinking well of ourselves ) and the esteem of others.
    5.The self – actualization Needs – The highest need of man is to actualize himself, to achieve his full potential, to become all that he might be. This need is one that no one ever satisfies completely, partly because we are too busy trying to satisfy our lower needs.
    If Dr. Maslow is correct, those are the things we are after. Our work, rest, play – whatever we do – is done in an effort to meet one or more of those needs.
    Title: 76_____________________





    Names of the Needs

    79. ______

    83.________


    77. _________

    Food, water, air, etc.

    To be alive


    Safety

    a. physically safe
    80. b. ____(secure)

    To be safe


    Belongingness

    81. Be_____ by other people (for love)

    To satisfy 84.____


    78. _________

    Recognition, respect, reputation

    To 85._______


    Self- actualization

    a. to achieve full potential 82. b.______ c. to become all that one might be

    To achieve full potential
    第二节 书面表达(满分30分)
    目前中学生抽烟现象十分普遍,请根据下面提示用英语写一篇新闻报道,呼吁中学生停止吸烟。
    主要原因:学习任务重,考试压力大,用抽烟调节情绪;
    认为吸烟时尚、新潮,可以引起别人的关注;
    不少明星抽烟,情不自禁模仿
    个人看法:吸烟影响健康,甚至危及生命;
    吸烟浪费金钱,影响学生正常生活 ……
    (其它看法)
    词数:100左右。
    参考答案

    1-17 ACAAC BCBCB BACAB CA 18. 100 or more 19. CD-Collection 20. same value
    21---25 BACBA 26---30 CDBBD 31—35 CBDAC
    36.B 37.D 38.A 39.C 40.A 41.B 42.D 43.D 44.C 45.C
    46.B 47.D 48.A 49.A 50.D 51.A 52.C 53.B 54.C 55.B
    56-60BADDD 61-65DDAAA 66-70CCDDC 71-72AB
    73. Lessening.
    74. It’s hard to plan study and work correctly. / It’s not well worth doing so.
    75. Those in great need of money.
    76. Five Basic Needs 77. Physiological 78. Esteem 79. Contents 80. psychologically 81. with and accepted 82. to actualize oneself 83. Purpose 84. our social need
    85. be respected
    书面表达参考答案
    As we all know, many middle school students always have much to learn and many exams to pass. As a result, some students have to reduce their pressure by smoking. Some students learn to smoke only because they think smoking is modern and fashionable. Still some students try to attract others’ attention by smoking .To our surprise, some students can’t help following stars to smoke.
    In my opinion, middle school students shouldn’t smoke. On the one hand, smoking does great harm to our health and even kills us coldly. On the other hand, smoking also costs us much money and affects our normal life. What’s worse, smoking can cause some students to do something against the law. I wish all the young smokers to stop smoking at once.
Now,0 person review it. View all reviews
    Name: * Optional, keeping blank means that published by anonymous.
Content:
Remain Words:  * Post It By Ctrl + Enter.
            »»I will to announce
Related Article
Top List
By Users
Latest Article
Partners: English Club Domain History biz Global Website Library dow3 Yellow Pages Japan Website English Language Learning Online blank  More»
Home | About us | Sitemap | Partners | Join Now | Link | Contact | Bookmark it
2004-2020 英语学习乐园 闽ICP备14009949号-28