高三英语上学期期中考试题
    Category: 高三英语  Clicks: 2581  Top: 10  Update Date: 2008/09/13
Summary:第一节:听独白或对话(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第l段材料,回答第1—3题。 1. How long has th.

  • 第一节:听独白或对话(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
    听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

    听第l段材料,回答第1—3题。
    1. How long has the man been in the city according to the conversation?
    A. Two days B. One day C. Three days
    2. Where is the petrol station mentioned in the conversation?
    A. On the left of the Foreign Affairs Department Building
    B. On the right of the Sun Hotel.
    C. On the right of the Foreign Affairs Department Building
    3. Where does the conversation probably take place?
    A. Two blocks away from the petrol station.
    B. Two blocks away from the Sun Hotel.
    C. Two blocks away from John Street.
    听第2段材料,回答第4—6题。
    4. How does the man inform the woman about her book if it comes?
    A. By writing a card. B. By mail. C. By dropping in.
    5. How many books do you think the woman has borrowed?
    A. Three B. Four C. Five
    6. How long can the woman keep the books borrowed from the library?
    A. About 30 days. B. Less than 20 days. C. More than 30 days.
    听第3段材料,回答第7—9题。
    7. What happened last night?
    A. A shower hit. B. It rained rats and dogs. C. A strong wind blew.
    8. What’s the weather probably like this afternoon?
    A. Nice and warm. B. Nice but cold. C. Rainy and cold.
    9. What is the weather like this time according to the dialogue?
    A. Changeable. B. Nice but rainy. C. Warm and sunny.
    听第4段材料,回答第10—12题。
    10. Who is the man talking with?
    A. A tailor. B. A shop assistant. C. His servant.
    11. How does the woman know the man’s measurements?
    A. She takes the man’s measurements by herself.
    B. The man tells her his measurements.
    C. She is familiar with American measurements.
    12. What trousers does the man probably want to get?
    A. The first one the woman shows to him.
    B. The normal size in the store.
    C. The biggest size in the store.
    听第5段材料,回答第13—15题。
    13. How do English people bathe?
    A. They soap and rinse off under the shower.
    B. They soap, rinse off the soap and sit in a bathtub full of water.
    C. They sit in a bathtub full of water, soap and rinse off in the same water.
    14. What about Japanese?
    A. Shower first; sit in a bathtub full of hot water which is also used by others.
    B. Shower first; bathe in a bathtub full of warm water and others in the family use the some water.
    C. Sit in a bathtub full of warm water first, then shower with others in the family.
    15. In what way do the Thai bathe?
    A. Pour water with a bowl from a big jar full of water, wearing a pasin (包身裙).
    B. Get into a shower, pour water from a big jar full of water, wearing shorts.
    C. Stand in big jar full of water and pour water on themselves with a bowl, wearing clothes.
    第二节:听取信息(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
    听下面1段独白。请根据题目要求,从所给的内容中获取必要的信息,填入答题卡标号为16—20的空格中。录音读两遍。你有90秒钟的作答时间。




    Channel

    Hours of a day

    Programs Broadcast


    FM99.86

    18 hours

    16___________


    FM101.10

    21 hours

    Light music, musicals and operas, and 17________ as well.


    FM107.98

    19 hours

    Classical music and grand operas 18_________, serious news and
    Commentaries. Works of educational, artistic and intellectual interest.


    FM111.67

    19__________

    News and information, 20________ and entertainment programs as
    Broadcasts to school.
    Ⅱ.单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)
    从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
    21. All the employees except the manager______to work online at home.
    A. encourages B. encourage C. is encouraged D. are encouraged
    22. Li Ming is a(n) _______ boy; he is always working or playing hard.
    A. energetic B. cautious C. outgoing D. curious
    23. All Chinese watching TV ______ cheers when they heard the news that China would host the 2008 Olympic Games.
    A. burst out B. burst into C. burst in D. burst on
    24. I’d like to do something for you _______ everything you’ve done for me.
    A. in exchange B. in return C. in return for D. in terms of
    25. China has successfully sent up the Shenzhou VI spacecraft into sky _____ with two people.
    A. equipped B. equipping C. to be equipped D. having been equipped
    26. We shouldn’t complain about being poor---many families are much ______ than we are.
    A. worse off B. badly off C. well off D. better off
    27. In ______ of the dead soldiers, a grand ______ was built on the spot of the great campaign.
    A. memory; memory B. memory; memorial
    C. memorial; memory D. memorial; memorial
    28. If Bob ______ with us, he would have had a good time .
    A. would come B. would have come C. had come D. came
    29. She bought a _____ sweater for her husband in Ediburgh in the summer vacation.
    A. Scottish fine blue woolen
    B. fine blue woolen Scottish
    C. fine Scottish blue woolen
    D. fine blue Scottish woolen
    30. -----What a nice fire you have in your fireplace!
    ----During the winter I like my house ______.
    A. warmly and comfortably
    B. warm and comfortable
    C. warm and comfortably
    D. warmly and comfortable
    31. ______ she is , she knows a lot.
    A. Young girl as B. Young as C. Young a girl as D. Girl young as
    32. In many countries, packets of cigarettes come with a government health warning _____ them.
    A. attached to B. associated with C. appealing to D. tying to
    33. Having received _____ training of the MS. Company, hw was offered _____ important position in management.
    A. the; an B./; an C. the; / D. a; a
    34.-— No, I’m afraid he isn’t in. This is his secretary speaking. Can I help you?
    ----_______.
    A. Oh, you will. B. Oh, that’s a pity.
    C. I should think so. D. Well, I look forward to hearing from you.
    35. —- Do you mind if I open the window?
    -—______ I feel a bit cold.
    A. Of course not. B. I’d rather you didn’t.
    C. Go ahead. D. Why not?

    III.完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
    阅读下面短文,掌握其大意,然后从36~55各题所给的四个选项(A、B、C、和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
    Since my family were not going to be helpful, I decided I would look for one all by myself and not tell them about it till I’d got one.
    I had seen an agency (中介机构) advertised in a local newspaper. I rushed out of the __36_ in search of it. I was wildly excited, and as _37_ as if I were going on the stage. Finding the 38 quite easily, I ran breathlessly through a door which said “Enter without knocking, if you please.”
    The simple atmosphere of the office 39 me. The woman looked carefully at me __40_ through her glasses, and then 41 me in a low voice. I answered softly. All of a sudden I started to feel rather 42 She wondered why I was looking for this sort of 43 I felt even more helpless when she told me that it would be 44 to get a job without 45 I wondered whether I ought to leave, 46 the telephone on her desk rang. I heard her say:
    “ 47 , I’ve got someone in the 48 at this very moment who might 49 .” She wrote
    down a __50 , and held it out to me, saying: “Ring up this lady. She wants a 51 immediately. In fact, you would have to start tomorrow by cooking a dinner for ten people.”
    “Oh yes,” said I — 52 having cooked for more than four in my life. I 53 her again and again, and rushed out to the 54 telephone box. I collected my thoughts, took a deep breath, and rang the number. I said confidently that I was just what she was looking for.
    I spent the next few hours 55 cook books.
    36. A. bed B house C. agency D. office
    37. A. proud B. please C. nervous D. worried
    38. A. family B. door C. place D. stage
    39. A. calmed B. excited C. frightened D. disturbed
    40. A. as usual B. for a while C. in a minute D. once again
    41. A. advised B. examined C. informed D. questioned
    42. A. encouraged B. dissatisfied C. hopeless D. pleased
    43. A. place B. job C. advice D. help
    44. A. difficult B. helpless C. possible D. unusual
    45. A. ability B. experience C. knowledge D. study
    46. A. after B. since C. until D. when
    47. A. Above all B. As a matter of fact C. As a result D. In spite of that
    48. A. family B. house C. office D. restaurant
    49. A. hire B. accept C. suit D. offer
    50. A. letter B. name C. note D. number
    51. A. cook B. help C. teacher D. secretary
    52. A. almost B. never C. nearly D. really
    53. A. answered B. promised C. thanked D. told
    54. A. outside B. local C. closest D. nearest
    55. A. borrowing B. buying C. reading D. writing

    Ⅳ.阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)
    阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

    A
    I fell in love with England because it was quaint (古雅)—all those little houses, looking terri­bly old-fashioned but nice, like dolls’ houses. I loved the countryside and the pubs, and I loved London. I’ve slightly changed my mind after seventeen years because I think it’s an ugly town now.
    Things have changed. For everybody, England meant gentlemen, fair play, and good man­ners. The fair play is going, unfortunately, and so are the gentlemanly attitudes and good man­ners—people shut doors heavily in your face and politeness is disappearing.
    I regret that there are so few comfortable meeting places. You’re forced to live indoors. In Paris I go out much more, to restaurants and nightclubs. To meet friends here it usually has to be in a pub, and it can be difficult to go there alone as a woman. The cafes are not terribly nice.
    As a woman, I feel unsafe here. I spend a bomb on taxis because I will not take public trans­port after 10 p. m. I used to use it, but now I’m afraid.
    The idea of family seems to be more or less non-existent in England. My family is well united and that’s typically French. In Middlesex I had a neighbour who is 82 now. His family only lived two miles away, but I took him to France for Christmas once because he was always alone.
    56. The writer doesn’t like London because she ______.
    A. is not used to the life there now
    B. has lived there for seventeen years
    C. prefers to live in an old-fashioned house
    D. has to be polite to everyone she meets there
    57. Where do people usually meet their friends in England?
    A. In a cafe. B. In a restaurant. C. In a nightclub. D. In a pub.
    58. The underlined part “it” (in Para. 4) refers to______.
    A. a taxi B. the money C. a bomb D. public transport
    59. The writer took her neighbour to France for Christmas because he ______.
    A. felt lonely in England B. had never been to France
    C. was from a typical French family D. didn't like the British idea of family
    B
    If the world were a village of 1,000 people it would include:
    • 584 Asians
    • 124 Africans
    • 95 Eastern and Western Europeans
    • 84 Latin Americans
    • 55 former Soviets (including Lithuanians, Latvians, Estonians, and other national groups)
    • 52 North Americans
    • 6 Australians and New Zealanders
    The people of the village would speak:
    • 165 Mandarin
    • 86 English
    • 83 Hindu/Urdu
    • 64 Spanish
    • 58 Russian
    • 37 Arabic
    The above list covers the mother tongues of only half the village.
    One-third of the people in the village are children, and only 60 are over the age of 65. Just under half of the married women in the village have access to modem equipments.
    This year 28 babies will be born. Ten people will die, 3 of them for lack of food, 1 from can­cer. Two of the deaths will be of babies born within the year. With the 28 births and 10 deaths, the population of the village next year will be 1,018.
    In this village of 1,000 persons, 200 people receive 75 percent of the income; another 200 re­ceive only 2 percent of the income.
    About one-third have access to clean, safe drinking water.
    Of the 670 adults in the village, half can not read nor write.
    The village has a total yearly budget (预算) , public and private, of over $3 million—$ 3 ,000 per person if it is distributed evenly. Of the total $3 million:
    $ 181,000 goes to weapons and warfare
    $ 159,000 to education
    $ 132,000 to health care
    These weapons are under the control of just 100 of the people. The other 900 are watching them with deep anxiety, wondering whether they can learn to get along together.
    60. Which of the following is true about Mandarin according to the text?
    A. Nearly one-third of Asian people speak Mandarin in the village.
    B. About 8.25 per cent of the people speak Mandarin in the village.
    C. About 16. 5 per cent of the people speak Mandarin in the village.
    D. Nearly all the Mandarin-speaking people are from Asia in the village.
    61. Which of the following problems is NOT mentioned in the text?
    A. Poverty. B. Education. C. Environment. D. Marriage.
    62. The underlined part “have access to” (in Para. 4) means_____.
    A. use B. buy C. produce D. try
    63. The last sentence in the text implies that most of the people long for _____.
    A. a peaceful world B. good education
    C. better health care D. a life without anxiety

    C
    Shopping is not as simple as you may think! There are all sorts of tricks at play each time we reach out for that particular brand (品牌) of product on the shelf.
    Colouring, for example, varies according to what the producers are trying to sell. Health foods are packaged (包装) in greens, yellows or browns because we think of these as healthy colours. Ice cream packets are often blue and expensive goods, like chocolates, are gold or silver.
    When some kind of pain killer was brought out recently, researchers found that the colours turned the customers off because they made the product look weak and ineffective. Eventually, it came on the market in a dark blue and white package—blue because we think of it as safe, and white as calm.
    The size of a product can attract a shopper. But quite often a bottle doesn’t contain as much as it appears to.
    It is believed that the better-known companies spend, on average, 70 per cent of the total cost of the product itself on packaging!
    The most successful producers know that it’s not enough to have a good product. The founder of Pears soap, who for 25 years has used pretty little girls to promote (推销) their goods, came to the conclusion: “Any fool can make soap, but it takes a genius (天才) to sell it.”
    64. Which of the following may trick a shopper into buying a product according to the text?
    A. The cost of its package. B. The price of the product.
    C. The colour of its package. D. The brand name of the product.
    65. The underlined part “the colours turned the customers off”(in Para. 3) means that the colours _____.
    A. attracted the customers strongly B. had weak effects on the customers
    C. tricked the customers into shopping D. caused the customers to lose interest66. Which of the following is the key to the success in product sales?
    A. The way to promote goods. B. The discovery of a genius.
    C. The team to produce a good product. D. The brand name used by successful producers.
    67. Which of the following would be the best title for this text?
    A. Choice of Good Products B. Disadvantages of Products
    C. Effect of Packaging on Shopping D. Brand Names and Shopping Tricks
    D
    Pulling heavy suitcases all day in the summer is hard work, especially when you’re a thin 14-year-old. That was me in 1940—the youngest and smallest baggage boy at New York City’s Pennsyl­vania Railway Station.
    After just a few days on the job, I began noticing that the other fellows were overcharging pas­sengers. I’d like to join them, thinking, “Everyone else is doing it.”
    When I got home that night, I told my dad what I wanted to do. “You give an honest day’s work,” he said, looking at me straight in the eye. “They’re paying you. If they want to do that, you let them do that.”
    I followed my dad's advice for the rest of that summer and have lived by his words ever since.
    Of all the jobs I've had, it was my experience at Pennsylvania Railway Station that has stuck with me. Now I teach my players to have respect for other people and their possessions. Being a member of a team is a totally shared experience. If one person steals, it destroys trust and hurts everyone. I can put up with many things, but not with people who steal. If one of my players were caught stealing, he'd be gone.
    Whether you’re on a sports team, in an office or a member of a family, if you can’t trust one another, there’s going to be trouble.
    68. What can be inferred about the baggage boys?
    A. They could earn much, but they had to work hard.
    B. Many of them earned money in a dishonest way.
    C. They were all from poor families.
    D. They were all thin, young boys.
    69. What does the father's advice imply?
    A. It is wrong to give more pay to the passengers.
    B. Don’t believe them if they are paying you more.
    C. Don’t follow others to overcharge the passengers.
    D. It is difficult to work hard and live as an honest boy.
    70. The writer can't put up with stealing because he thinks that ______.
    A. it is a totally shared experience
    B. it is considered as the most dangerous
    C. it does great harm to human relationship
    D. it may lead to the loss of his sports team
    71. It can be concluded from the text that ______.
    A. his father's advice helped him to decide which job to take up
    B. working in the sports team was his most important experience
    C. he learnt much from his shared experience with his team members
    D. his experience as a baggage boy had a great influence on his later life
    E
    Apollo
    For lovers of the arts, Apollo is a truly necessary magazine. Covering the ages and the great civiliza­tions of the world, Apollo brings you well-illustrated yet academic articles by internationally famous scholars, as well as information on exhibitions and sales. Experience five monthly issues for as little as £ 5 each.
    The Guardian Weekly
    The Guardian Weekly gives you a global view with articles from four of the world's most respected newspapers. Read the news from different views and draw your own conclusions on the stories shaping our world. Try it for 3 months for just £ 15.55. Plus get a free copy of The Guardian Year 2003.
    New Internationalist
    Full of excellent writing and photography, the N1 covers one key subject each month, from Terror­ism to Poverty to Climate Change. Reporters from around the globe provide you with a comprehen­sive world view. PLUS: masses of fresh reports and stories to keep you up-to-date on world affairs. 3 months free and free World Map. The Week
    The Week is the only weekly summary giving you the best of the British and foreign newspapers in just 35 pages. Designed to be read in just 1 hour, it provides you with everything you need and want to know. Try The Week now with 13 issues for just £ 13. 75. If you decide it's not for you, just tell us within the first 6 weeks and you can get your money back.
    72. Which of the following magazines will probably provide you with articles about music and paintings?
    A. Apollo. B. The Week.
    C. New Internationalist. D. The Guardian Weekly.
    73. It is possible that most of the readers of the four magazines are ______.
    A. men B. women C. children D. grown-ups
    74. Which of the following would you most probably read if you want to get information from the world’s most popular newspapers?
    A. Apollo & The Week.
    B. Apollo & New Internationalist.
    C. The Guardian Weekly & The Week.
    D. The Guardian Weekly & New Internationalist.
    75. The purpose of writing these four texts is to ______.
    A. tell the readers the latest news
    B. get more readers to subscribe (订阅)
    C. show the importance of the four magazines
    D. introduce the four magazines to new readers
    第二节:篇章结构(共5小题;每小题2分,满分10分)
    下面是一篇杂志文章,请将标有A-F的段落插入文章中标号为76-80的合适位置,使这篇文章意义完整;结构连贯;其中一个段落是多余的。选完后,请将答案转涂在答题卡上,其中,E=AB; F=AC。
    Before going outside in the morning, many of us check a window thermometer (温度计) for the temperature. This helps us decide what to wear. 76 we want our food to be a certain coldness in the refrigerator. We want it a certain hotness in the oven. If we don’t feel well, we use a thermometer to see if we have a fever. We keep our rooms a certain warmth in the winter and a certain coolness in the summer.
    Not all the thermometers use the same system to measure temperature. We use a system called the Fahrenheit scale. But most other countries use the centigrade scale.
    Both systems use the freezing and boiling points of water as their guide. 77.
    The most common kind of thermometer is made with mercury(水银) inside a clear glass tube. As mercury (or any other liquid) becomes hot, it expands. As it gets colder, it contracts. That is why on hot days the mercury line is high in the glass tube. 78.
    First. Take a clear glass juice bottle that has a cap; fill the bottle with colored water. Tap a hole in the center of the cap using a hammer and thick nail. Put the cap on the jar. Then stick a plastic straw through the nail hole.
    79.
    Finally. Place a white card on the outside of the bottle and behind the straw. Now you can see the water level easily.
    80.
    As the temperature goes down, the water will contract, and the level in the straw will come down. Perhaps you will want to keep a record of the water level in the straw each morning for a week.
    A. We use and depend on thermometers to measure the temperature of many other things in our daily lives.
    B. Thermometers measure temperature, by using materials that change in the same way when they are heated or cooled.
    C. Now that you know this rule you can make a thermometer of your won that will work.
    D. The water will rise in the straw. As the temperature of the air goes up, the water will expand and rise even higher.
    E. They label these in different ways. On the Fahrenheit scale water freezes at 32 degrees and boils at 212 degrees. On the Celsius scale water freezes at 0 degrees and boils at 100 degrees
    F. Take wax (you may use and old candle if you have one) and melt some of it right where the straw is stuck into the cap to seal them together.
    Ⅵ.书面表达(满分25分)
    假设你是李华,最近你校就“高三学生是否应该减少体育活动”的话题展开讨论。下表是讨论的具体内容和双方的观点。请根据表中所提供的信息给某报社编辑写一封信介绍讨论的情况。






    大多数同学认为

    少数同学认为


    观 点

    不应该减少

    应该减少







    1. 参加体育活动可以调节身心、减轻压力。
    2. 学习固然重要,但身体健康是前提。

    1. 高三学生时间有限,应该把主要精力
    放在学习上。
    2. 过多的体育活动会使学生疲惫不堪,不利于学习。
    注意:1。词数120左右;信的开头与结尾已给出,但不计入总词数。
    2.参考词汇:relax使……放松; refresh使……恢复精力; relieve减轻。
    Dear Editor,
    I am writing to tell you about the discussion we recently had about whether we Senior 3 students should cut down the time for sports.

    Your sincerely,
    Li Hua

    2005—2006年第一学期高三期中考试英语参考答案

    1—5 ACBBA 6—10 BBCAB 11—15 CBBAC
    16. Popular music 17. sports events 18. theatre plays 19. 24 hours 20. drama talk
    21.D 22.A 23 B.24.C 25.A 26.A 27.B 28.C 29.D 30.B 31.B 32.A33.A34C 35B 36B 37C 38C 39A 40B 41D 42C 43B 44A 45B 46D 47B 48C 49C 50D 51A 52B 53C 54D 55C 56A 57D 58D 59A 60C 61D 62A 63A 64C 65D 66A 67C 68B 69C 70C 71D 72A 73D 74C 75B
    76-80 AECFD
    Dear Editor,
    I am writing to tell you about the discussion we recently had about whether we Senior 3 students should cut down the time for sports. Opinions are divided.
    The majority of the students think that we shouldn’t cut down the time for sports. Sports are a good way for us to relax and refresh ourselves. In the meanwhile, they think sports can reliever all kinds of pressure. In addition, good health is the first thing, though study is very important. No good health, no study.
    However, some other students think that the time for sports should be cut down, because the time fore their study is too limited. In their opinion, every minute should be made good use of to improve their lessons. On the other hand, more sports will make some students tired, which will affect their study.
    Personally, I think we should concentrate most of our energies on study and take exercise at the same time. Only in this way can we improve out study and our health as well.
    Best wishes!
    Your sincerely,
    Li Hua
Now,0 person review it. View all reviews
    Name: * Optional, keeping blank means that published by anonymous.
Content:
Remain Words:  * Post It By Ctrl + Enter.
            »»I will to announce
Related Article
Top List
By Users
Latest Article
Partners: English Club Domain History biz Global Website Library dow3 Yellow Pages Japan Website English Language Learning Online blank  More»
Home | About us | Sitemap | Partners | Join Now | Link | Contact | Bookmark it
2004-2020 英语学习乐园 闽ICP备14009949号-28