最新英语六级模拟试题二及答案(王长喜版)
    Category: 英语六级  Clicks: 2731  Top: 11  Update Date: 2008/09/14
Summary:为让广大考生能合理利用网上资源,得到更实惠的帮助,本站特推出2007年最新大学英语六级考试模拟测试试卷(王长喜版)奉献给大家: Paper One Part I Listening Comprehension (30 minutes) Section A Directions: In this section you will hear 10 short conversa.

  • 为让广大考生能合理利用网上资源,得到更实惠的帮助,本站特推出2007年最新大学英语六级考试模拟测试试卷(王长喜版)奉献给大家: Paper One
    Part I Listening Comprehension (30 minutes)
    Section A
    Directions: In this section you will hear 10 short conversations. At the end of each conversation, a question will be asked about what was said. Both the conversation and the question will be spoken only once. After each question there will be a pause. During the pause, you must read the four choices marked A., B., C. and D., and decide which is the best answer. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.
    1. A. French B. British C. American D. Canadian
    2. A. He is going to Professor Jackson's home.
    B. He is going to the movies with the woman.
    C. He is going to a class.
    D. He is going to the library to write his thesis.
    3. A. 7:30 B. 8:30 C. 8:15 D. 8:00
    4. A. The man forgot to go to the party last night because he was busy.
    B. The woman is upset about the man's absence at the party.
    C. The man showed up very late at the party last night.
    D. The man doesn't have a habit of being punctual.
    5. A. Because his doctor said he was ill.
    B. Because he doesn't want to put on more weight.
    C. Because the ice-cream doesn't taste very good.
    D. Because he doesn't like ice-cream.
    6. A. She will gladly lend her car to her brother.
    B. She will have to think about her brother's request.
    C. It's impossible for her brother to borrow her car for the weekend.
    D. She doesn't understand her brother's question.
    7. A. She wonders when did her son learned the time of the flight.
    B. She doesn't know when her son can catch the next flight.
    C. She wants to know when her son can learn the time of the next flight.
    D. She is upset about her son's carelessness.
    8. A. Give the woman an extension on her paper.
    B. Get angry at the woman's request.
    C. Delay the deadline of the paper for all the students.
    D. Drop the requirement of a paper.
    9. A. She recommends the French restaurant to the man.
    B. She doesn't know if there is a French restaurant on Lincoln Street.
    C. She doesn't know if the man has been to the French restaurant on Lincoln Street.
    D. She wonders if the man can find the French restaurant on Lincoln Street himself.
    10. A. 7:35 B. 7:45 C. 7:55 D. 7:25
    Section B
    Directions: In this section, you will hear 3 short passages. At the end of each passage, you will hear some questions. Both the passage and the question will be spoken only once. After you hear a question, you must choose the best answer from the four choices marked A., B., C. and D., and decide which is the best answer. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.
    Passage One
    Questions 11 to 13 are based on the passage you have just heard.
    11. A. They built tunnels. B. They ran a commercial firm.
    C. They made bicycles. D. They flew gliders.
    12. A. 1902 B. 1909 C. 1912 D. 1903
    13. A. 14 seconds B. 13 seconds C. 12 seconds D. 11 seconds
    Passage Two
    Questions 14 to 17 are based on the passage you have just heard.
    14. A. more than 1/3 B. more than 1/5
    C. more than 1/4 D. a little less than 1/4
    15. A. 1991 B. 1990 C. 1992 D. 1993
    16. A. Because 98 per cent of illiterates live in Third World countries.
    B. Because illiterates in Third World countries don't know how important is the ability to read and write.
    C. Because high rate of illiteracy is setting back the national development programs
    D. Because many adults in Third World countries are too ashamed to admit they can't read and write
    17. A. Large funds put into educational programs
    B. Cultural communications
    C. Popularization of advanced education for eligible citizens.
    D. Political will of governments to provide equal opportunities in education.
    Passage Three
    Questions 18 to 20 are based on the passage you have just heard.
    18. A. 17th century B. 15th century
    C. 16th century D. 18th century
    19. A. He designed what is considered to be the first Christmas card.
    B. He was the first to send greeting card to mark the beginning of New Year.
    C. He was called the father of the American Christmas card.
    D. He offered prizes to the most attractive Christmas card design by the year 1870.
    20. A. from Japan
    B. from within the United States
    C. from Scandinavian countries
    D. from Europe Section C (Compound Dictation)略
    Questions 21 to 24 are based on the following passage:
    Over 60 million persons in the United States own a credit card. For these millions of Americans a credit card is coined freedom. It has had effect of increasing consumption possibilities for households by allowing them to purchase thousands of dollars of merchandise, ranking from autos, clothing, to electrical appliances. The widespread use of credit card nowadays staggers the imagination to the point where one wonders whether the total amount of consumption spending each year would be the same if this plastic money were not around. Credit cards have also been of significant importance to the national economy. Businessmen have been encouraged to expand plant and equipment and hire additional personnel to meet the heavy demand for their products. The tendency of employment and income would rise significantly.
    Unfortunately, the ease with which buyers can increase their purchase with credit cards have caused them to overlook the additional costs. Purchase on credit cards are postponed payments. Buy now,pay-later encourages buyers to use credit cards extensively. Since the buyer is in effect borrowing money for a special purpose, he must expect to pay an interest charge. Interest is the price of using money over a long period of time. A close analysis of the use for credit cards for heavy purchases will show that the buyer has added to the cost of making these purchases. It must also be kept in mind that unpaid monthly balances means added interest charges. Furthermore, the use of credit cards will add to the cost of the product since the shopkeeper does not receive the money at the time of the purchase. Shopkeepers might add on the cost of handing credit cards to the bill. One of the arguments against the use of credit cards has been that those who do pay cash at the time if purchase finance the use of a credit card by another person. This is so, the argument runs, because the price of a product will include the cost of another person's use of a credit card.
    21. Which of the following is NOT true about credit cards?
    A. It can encourage great sums of consumption.
    B. Shopkeepers, among others, object to the use of credit cards because they add on the cost of the merchandise.
    C. Credit card holders actually pay for their shopping goods after the purchase has been completed.
    D. The national economy enjoys extensive growth because of the use of credit cards.
    22. What is the main topic of the passage?
    A. Advantages and disadvantages of credit cards.
    B. Economic growth backed up by the use of credit cards.
    C. Arguments against the use of credit cards.
    D. Credit cards make life easier.
    23. What does the word “stagger” in the first paragraph mean?
    A. shock B. exceed C. create D. trigger
    24. What are the arguments against the use of credit cards?
    A. It may lead to the overgrowth of the national economy.
    B. The delay in the payment of shopping goods may bring damage to shopkeepers' profits.
    C. Some people may intentionally purchase goods that they cannot possibly afford.
    D. Those who pay by cash at the purchase will have to pay for the cost added tot he product as the interest charge of credit cards.
    Questions 25 to 30 are based on the following passage:
    When nature is left alone, a balance is reached among the animals and plants living in one area. But when man interferes with nature, the balance is upset. He grows a crop and takes it away to eat; then there are no dead leaves to fall on the ground, holding water while it sinks into the surface, or decaying and adding humus (腐殖质) to the soil. Unless a farmer acts with knowledge and skill, he tends therefore to make the land poorer. To take the place of the organic matter in the crops that he removes, he uses some kind of fertilizer. Chemical fertilizers are very helpful, but the waste products of animals and the decaying remains of plants should also be put on the land. In some places it is a habit to burn waste material lying about, but such burning destroys the organic matter in the dead plants. Although the ashes that are left are valuable when put on the land, a better practice is to bury the waste, so that it decays and increases the humus in the soil.
    In the past when the world population was much lower than it is now, a man had little difficulty in ordinary times in growing the food that was needed. When a field had been cultivated for some years and had become tired, the farmer could move to another place. The tired land then slowly recovered. Gradually grasses and other plants would appear on it and its productive power would be slowly restored by their decay. But nature, left alone, would take a long time to bring back the land to its former state; the length of time required would depend on local conditions, but it might well be ten years.
    It is a bad practice to grow the same crop in a field year after year. If the crop is changed, the land will suffer less because it is treated and used in different ways—different plants affect the soil differently. Consequently a change of crop will do less harm than the growing of the same crop year after year and a periodical change to grass will benefit the soil. Much will therefore be gained if different crops are grown one after the other, a method known as the rotation of crops.
    25. The author points out that to keep the balance of nature it is best to _____ .
    A. leave the waste products of animals and the decaying remains of plants on the land
    B. bury the burning wastes of plants to increase the humus in the soil
    C. use chemical fertilizers to make up for the organisms removed from the soil by harvesting
    D. keep population growth under control
    26. What is implied in the passage?
    A. It takes ten years for the tired land to restore to its formal state if it is left alone.
    B. The productive power of land is enhanced by the decays of grass and weeds.
    C. If the same crop is grown year after year it will eventually deplete the humus in the soil.
    D. Even a farmer with knowledge and skill could sometimes make the land poorer by his practice.
    27. It is implied that a farmer cannot move to another place to allow the tired land to recover because _____.
    A. it takes ten years for him to cultivate a new field
    B. he has to remove all the weeds and grass in the field
    C. there is very little uncultivated field left due to the population explosion
    D. the new field may not be as productive as the old one
    28. It can be inferred that the tired land cannot be fully recovered until ____.
    A. decayed matter of grass and other plants has appeared again
    B. a new kind of crop has been introduced
    C. the land has been lying idle for ten years
    D. a more experienced and skillful farmer takes it over
    29. In the following text the author will most probably go on to _____.
    A. introduce another way of bringing the tired land to its formal state
    B. comment on the benefits of leaving nature alone
    C. comment on the benefits of rotation of crops
    D. explain what rotation of crops is
    30. Whom is the passage most probably addressed to?
    A. high-school students learning the word humus
    B. a group of experienced farmers
    C. college students learning about agriculture
    D. experts on demography (人口学)Questions 31 to 35 are based on the following passage:
    It is a favorable thing to look back at some of the reforms which have long been an accepted part of our life, and to examine the opposition, usually bitter and very strange, sometimes dishonest but all too often honest, which had to be countered by the restless advocates of “grandmotherly" legislation. The reforms treated in this book are not the well-known measures—like the abolishment of slavery, the reform of Parliament, the vote of women—which are recorded in the standard history books. Here are some of the less familiar struggles which, with one or two exceptions, social historians have tended to dismiss briefly. Yet these old controversies give no less revealing an insight into the minds of our grandfathers than do the major issues of the last century. The pulse of a generation can be taken just as effectively by considering its attitudes to the marrying of deceased wives' sisters, to the fetching of father's beer or even to the sweeping of chimneys. What some of the reforms dealt with were carried out within living memory; none is older than the nineteenth century. They have been selected for the variety of their background and for the fertility (state of being fertile) and stimulus of the opposition leveled against them.
    Misguided and complete unreasonable though some of this opposition now appears, it is doubtful whether it will seem any more peculiar, one hundred years hence, than some of the reasons we produce today for continual hardship and injustice. Our ancestors thought it absurd that wives should wish to keep their own earnings; our descendants may be astonished at our system which forces a man to maintain a woman, sometimes for life, after a hopeless marriage has been disrupted. It is likely that our descendants will derive as much heartless fun from consideration of our divorce laws, and the reasons we use to defend them, as from the arguments we put forward to excuse the disfigurement of the countryside. They may also think that the indifference of the nineteenth century to death and suffering in the mills was fully matched by that of the twentieth century to death and suffering on the highways.
    31. What is the main idea of the passage?
    A. We can benefit from a careful reflection on the past reform which have become a natural component of our life.
    B. Some of the opposition to reforms in the past has been very unreasonable.
    C. Social historians tend to dismiss reforms o a small scale as insignificant.
    D. Some of the social reforms in the past did not survive the living memory because of their insignificance.
    32. If this passage is taken from the foreword to a book, which of the following will most probably be discussed extensively in the book?
    A. The abolishment of slavery in the United States in the 19th century
    B. The reform of Parliament in Britain in the 17th century
    C. The first national constitution against polygamy (一夫多妻制)
    D. The approval of marriage between a woman and her deceased husband's brother
    33. What does the author say about opposition to reforms in the past?
    A. It was mostly well-intentioned and meant for the public good.
    B. It was mostly dishonest and aimed only at personal gains.
    C. It was mostly accepted by the authorities.
    D. It was mostly unreasonable and misguided.
    34. How does the author suggest that our descendants will probably treat our current legal system and social customs?
    A. They will carry on with our current legal system and social customs with due respect.
    B. They may consider them unreasonable in most of the cases and discard them totally.
    C. They may wonder at some of the rules that we take for granted today.
    D. They may thing our current legal system and social customs are better than those in the 19th century.
    35. What does the word “absurd" in the fourth line of the last paragraph mean?
    A. intolerable B. ridiculous C. unbelievable D. unreasonable
    Questions 36 to 40 are based on the following passage:
    Public general hospital originated in the almshouse (救济院) infirmaries established as early as colonial times by local governments to care for the poor. Later, in the late eighteenth and early nineteenth centuries, the infirmary separated from the almshouse and became an independent institution supported by local tax money. At the same time, private charity hospitals began to develop. Both private and public hospitals provided mainly food and shelter for the impoverished sick, since there was little that medicine could actually do to cure illness, and the middle class was treated at home by private physicians.
    Late in the nineteenth century, the private charity hospital began trying to attract middle-class patients. Although the depression of 1890 stimulated the growth of charitable institutions and an expanding urban population became dependent on assistance, there was a decline in private contributions to these organizations, which forced them to look to local government for financial support. Since private institutions had also lost benefactors, they began to charge patients. In order to attract middle-class patients, private institutions provided services and amenities that distinguished between paying and non-paying patients and made the hospital a desirable place for private physicians to treat their own patients. As paying patients became more necessary to the survival of the private hospital, the public hospitals slowly became the only place for the poor to get treatment. By the end of the nineteenth century, cities were reimbursing private hospitals for their care of indigent patients and the public hospitals remained dependent on the tax dollars.
    The advent of private hospital health insurance, which provided middle-class patients with the purchasing power to pay for private hospital services, guaranteed the private hospital a regular source of income. Private hospitals restricted themselves to revenue-generating patients, leaving the public hospitals to care for the poor. Although public hospitals continued to provide services for patients with communicable (传染性的) diseases and outpatients (门诊病人) and emergency services, the Blue Cross plans developed around the needs of the private hospitals and the inpatients (住院病人) they served. Thus, reimbursement for ambulatory(流动的、非固定的) care has been minimal under most Blue Cross plans, and provision of outpatient care has not been a major function of the private hospital, in part because private patients can afford to pay for the services of private physicians. Additionally, since World War II, there has been a tremendous influx of federal money into private medical schools and the hospitals associated with them. Further, large private medical centers with expensive research equipment and programs have attracted the best administrators, physicians, and researchers. As a result of the greater resources available to the private medical centers, public hospitals have increasing problems attracting highly qualified research and medical personnel. With the mainstream of health care firmly established in the private medical sector, the public hospital has become a dumping ground.
    36. What does the passage mainly discuss?
    A. How did the public general hospitals originate?
    B. Why private hospitals are more attractive to middleclass patients?
    C. The difference between private and public hospitals.
    D. The development of private hospitals.
    37. According to the passage, in the late eighteenth and early nineteenth centuries, hospitals provided mainly food and shelter because _____.
    A. the middle-class was treated at home by private physicians
    B. all patients were poor
    C. hospitals had little effective medicine to care for the sick
    D. there was no medicine in both private and public hospitals
    38. Which of the following can be inferred from the passage?
    A. The depression of the mid-eighteenth century stimulated the growth of charitable institutions.
    B. The public hospitals began to charge patients because they lost benefactors.
    C. The appearance of health insurance gave the private hospital a steady financial source.
    D. Both private and public hospitals depended on the tax dollars during the colonial times.
    39. According to the passage, the private hospitals have all of the following advantages EXCEPT _____.
    A. highly qualified research staff
    B. more patients
    C. expensive equipment
    D. highly qualified medical personnel
    40. Why the public hospital has become a dumping ground?
    A. It is because private hospitals have become predominantly the leading force in the medical profession.
    B. It is because the Government has concentrated its resources on the funding of private hospitals.
    C. It is because the public hospitals don't provide medical insurance to patients.
    D. It is because public hospitals only provide services for patients with communicable diseases and outpatients and emergency services.Part III Vocabulary and Structure (20 minutes)
    Directions: There are 30 incomplete sentences in this part. For each sentence there are four choices marked A., B., C. and D. Choose the ONE that best completes the sentence. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.
    41. Nowhere but in the remotest region of the country _____find a place to settle down.
    A. can he B. he can C. he D. for him to
    42. It is rather bad _____to introduce a new hot-pot product in summer.
    A. schedule B. time C. scheme D. timing
    43. Most Arabian countries have _____supplies of crude oil.
    A. numerous B. suitable C. abundant D. proper
    44. We've got to hurry up because the deadline is only two days away. There's no time to _____.
    A. lose B. delay C. lessen D. lag
    45. The young flower girl has been in town for only several months, but she seems to be _____with everyone who comes to the store.
    A. admitted B. accepted C. admired D. acquainted
    46. He does not _____as an English professor because his English pronunciation is terrible.
    A. match B. deserve C. equal D. qualify
    47. With one leg broken in that car accident, he cannot even walk, _____
    run.
    A. let alone B. that's to say
    C. not to speak D. not to mention
    48. It has been decided that the time was not _____for a challenge to the power of the government.
    A. practical B. ready C. ripe D. reasonable
    49. He certainly had no _____to hurt you although you might not like his way of putting things.
    A. intention B. ambition C. willingness D. tendency
    50. During the recession a lot of employees were laid _____.
    A. off B. over C. away D. down
    51. We have _____attitudes toward this matter.
    A. likely B. likable C. like D. alike
    52. In _____, the two leaders of the two tribes have agreed on an immediate ceasefire.
    A. mediation B. meditation C. medication D. meditate
    53. He has _____an impressive collection of coins and stamps through these years.
    A. saved B. gathered C. accumulated D. concluded
    54. When the wealthy man died his illegitimate son _____half of his legacy.
    A. retreated B. displayed C. declared D. claimed
    55. _____, she led a life of complete seclusion.
    A. Being disgraced B. Disgraced
    C. Disgracing D. She was disgraced
    56. The three-story department building was _____by the newly constructed tenstory office building on its side.
    A. sneered B. belittled C. snuffed D. dwarfed
    57. He felt very upset, but nobody knew because he managed to _____his feelings.
    A. conceal B. keep C. hide D. hold
    58. They played a joke _____their sister by putting a plastic snake on her bed.
    A. on B. with C. for D. about
    59. The buses are always _____with passengers during the rush hour.
    A. charged B. squeezed C. overstuffed D. jammed
    [NextPage]
    60. I enjoy listening to music records because I find them are often _____, if not better than, any live performance.
    A. good as B. as good as C. good D. as good
    61. He had a lot of trouble _____a job because of his criminal record.
    A. finding B. to find
    C. in order to find D. while finding
    62. She was working on her book report day in and day out so she didn't feel like to the movies with them.
    A. to be going B. to go
    C. going D. to going
    63. They demanded forty thousand dollars for their house, but at last they had to _____only half that amount.
    A. compromise B. settle with
    C. agree to D. settle for
    64. Miss Thompson can sing very well. _____, she can play the piano.
    A. Somehow B. In addition
    C. In a way D. More or less
    65. Our country is very rich in natural _____.
    A. minerals B. treasures C. resources D. property
    66. While _____dinner, they discussed the financial crisis in South-East Asian countries in 1998.
    A. having B. had C. having had D. they had
    67. _____one celled organism, nearly all animals have a nervous system of some kind.
    A. Except B. Except for C. beside D. Despite
    68. Scholars have been able to unearth some _____as to the true authorship of these plays.
    A. deposition B. evidence C. testimony D. proof
    69. _____, she found that her son could walk without crutches after one month's stay in hospital.
    A. In her great joy B. Her joy was great
    C. For her great joy D. To her great joy
    70. All of the plants now farmed on a large scale were developed from plants _____ wild.
    A. that once grew B. once they grew
    C. they once grew D. once grew
    [NextPage]
    Paper Two
    Part I Error Correction (15 minutes)
    Directions: This part consists of a short passage. In this passage, there are altogether 10 mistakes, one in each numbered line. You may have to add a word, cross out a word, or change a word. If you add a word, put an insertion mark (∧) in the right place and write the missing word in the blank. If you cross out a word, put a slash (/) in the blank. If you change a word, cross it out and write the correct word in the corresponding blank.
    One of strangest things about dispute over advertising 77._____
    is that the greater the fuss the more of a mystery the
    industry itself seem to become. Advertising is a 72_____
    passionate area. It seems to affect those who attack it and those
    who defend it in remarkable similar ways. 73. _____
    Before long both are exhibiting the same compulsive urge
    to overstate their case to that it is difficult to believe that
    the critics and the defenders of advertising
    are even arguing for the same thing. 74. _____
    But just as it seemed sensible to us to regard advertising
    without go to either extreme, so it also seemed logical 75. _____
    to try and find, as cold-bloodedly as we could, what advertising
    in the Britain of the sixties really was.
    We knew that it consumes around $950 million a year, 76. _____
    or roughly 2 per cent of the national income. We knew that it employed
    something over 200,000 individuals, the majority of which 77. _____
    were paid salaries considerably above the national average.
    And we knew that it was supposedly run in accordance to 78. _____
    certain rather vague and often complex rules and professional orders.
    But once we tried finding out exactly what all this money
    went on, what these highly paid individuals did for it (and with it),
    and how the rules and orders influenced them, a curious thing happened.
    This strange animal called advertising, so dislike by its 79. _____
    critics and so beloved by its defenders, began to disappear.
    In its place was advertising men and advertising 80. _____
    agencies—all working in different ways and to different
    rules and all showing quit startling differences of competence,
    taste and effectiveness.
    Part II Translation from English to Chinese (15 minutes)
    Directions: In this part, there are five items, which you should translate into Chinese, each item consists of one or two sentence. These sentences are all taken from the reading passages you have just read in the Second Part of the Test Paper.
    You are allowed 15 minutes to do the translation. You can refer back to the passages so as to identify their meanings in the context.
    81. (Lines 25, Para.1, Passage 1)
    It has had effect of increasing consumption possibilities for households by allowing them to purchase thousands of dollars of merchandise, ranking from autos, clothing, to electrical appliances.


    82. (Lines 812, Para.2, Passage 1)
    It must also be kept in mind that unpaid monthly balances means added interest charges. Furthermore, the use of credit cards will add to the cost of the product since the shopkeeper does not receive the money at the time of the purchase.


    83. (Lines 1014, Para. 1, Passage 2)
    In some places it is a habit to burn waste material lying about, but such burning destroys the organic matter in the dead plants. Although the ashes that are left are valuable when put on the land, a better practice is to bury the waste, so that it decays and increases the humus in the soil.


    84. (Lines 911, Para.1, Passage 3)
    Yet these old controversies give no less revealing an insight into the minds of our grandfathers than do the major issues of the last century.


    85. (Lines 13, Para.3, Passage 4)
    The advent of private hospital health insurance, which provided middleclass patients with the purchasing power to pay for private hospital services, guaranteed the private hospital a regular source of income.


    Part III Short Answer Questions (15 minutes)
    Directions: In this part, there is a short passage with five questions or incomplete statements. Read the passage carefully. Then answer the questions or complete the statements in the fewest possible words (not exceeding 10 words).
    With the prospect of coal and petroleum supplies being depleted and with air pollution becoming an increasing concern, the major countries of the world are seeking alternate sources of energy. If a means to obtain energy from water, especially from the ocean, can be effected economically, it would furnish a neverending supply of energy, since 70% of the earth's surface is ocean and another 10% is fresh water in rivers and lakes.
    From the beginning of time man has used water power as a source of work energy—waterfalls and dams—but these are fresh water sources and are landlocked. The seas have contributed little or nothing in the way of power.
    The use of temperature variation between currents is one area of exploration. Ocean water is heated by the sun near the equator and drawn by the rotation of the earth toward the equator. The differential between the two currents is 35 degrees to 45 degrees Fahrenheit and to use it the scientists must find the places where they run near land and are not too far away from each other. One area that meets these requirements is the Caribbean Sea.
    In the United States the National Space Administration and the Energy Research and Development Administration have been working on another kind of thermal sea energy proposal. One plan would somewhat resemble the operation of a refrigerator on a vast scale. Warm water would be the heat source, cold water the heat sink. A component such as Freon (氟利昂) would be liquid at a cold temperature and turn to gas as it warmed.
    Oceans also offer wave power, tides, and the chemical substances of salt water as potential sources of energy. All these uses are theoretically possible.
    Britain's Department of Energy is interested in wave power, using a string of tear drop devices that depend on very active wave areas and 100 foot depths. In addition to this, the British are working on a method that the Japanese have already put into practical use on a small scale for their navigational marks. This method is called a waving water column and rides the waves with a series of cylinders having oneway air valves (空气阀). Wave movement produces air under pressure that has only one escape way—to a turbine (涡轮机) that powers a generator.
    Questions:
    86. According to the author, the major countries of the world seek other sources of energy because the coal and petroleum supplies are being depleted and _______________________________________________________.
    87. List one of the major ways of using water as a source of energy suggested in this passage:


    88. Scientists believe the energy obtained from water would be an endless supply of energy because _______________________________________________________.
    89. Scientists can utilize the temperature variation between ocean currents only when they can find the places where the warm ocean currents and cold ocean currents run near land and ____________________________________________________________.
    90. It is suggested in the passage that oceans also offer as _____________________________________________potential sources of energyPart IV Writing (30 minutes)
    Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a composition on the title My View on Examinations according to the following OUTLINE given in Chinese. Your part of writing should be no less than 120 words.
    1. 人们对于考试的认识。
    2. 考试的作用。
    3. 你对考试的看法。
    4. 考试的发展前景。
    Tape scripts
    Section A
    Directions: (omitted)
    1. W: Tracy is an American, but she has lived in Europe for most of her life.
    M: Yes. She speaks Italian and French as well as English.
    Q: What nationality is Tracy?
    2. M: I have to go to Professor Jackson's place to discuss my thesis. But if I could, I'd go to the movies with you.
    W: It's too bad. I wish you could come along.
    Q: What is the man going to do?
    3. W: I wonder if Martin will be here at eight o'clock. He's supposed to be.
    M: His wife said he left at seven thirty. So he should be here at 8:15 at the latest.
    Q: What time is Martin supposed to arrive?
    4. M: I'm really sorry I didn't make it to your dinner party last night, Carol.
    W: It's all right to say it now. We wasted half the evening waiting for you to show up.
    Q: What can we learn from the conversation?
    5. W: Ben, won't you have some more icecream?
    M: No, thanks. It tastes very good, but my doctor said I have to watch my weight.
    Q: Why doesn't the man want more icecream?
    6. M: Can I borrow your car for the weekend, Sis?
    W: It's out of the question.
    Q: What does the woman's response mean?
    7. M: Sorry, Mum, I rushed back to get my plane ticket and missed the flight.
    W: When will you ever learn?
    Q: What does the woman mean?
    8. W: I'll have to turn my paper in late. I hope Professor Lee won't be mad at me.
    M: Well, this is the first time you've ever had to ask for an extension, so I don't expect he'll be too hard on you.
    Q: What does the man think Professor Lee will probably do?
    9. M: I'm taking Julie out to dinner this weekend, but I haven't come up with any idea where to go.
    W: Have you ever tried the little Chinese restaurant on Lincoln Street?
    Q: What can be inferred from the woman's response?
    10. W: Are we supposed to leave at 7:45?
    M: I'm not sure. All I remember is that the flight number is 755.
    Q: When are they supposed to leave?
    Section B
    Directions: (omitted)
    Passage One
    In December 1903 two brothers, bicyclemakers from Ohio, made the world's first successful flight in a heavierthanair, motorpowered aircraft.
    Orville and Wilbur Wright had flown gliders for about seven years to test wind resistance and the control of planes in flight. They built a homemade wind tunnel to try out their theories. They built their plane knowing it could fly and that they could control it. They made a thin, light, double-winged plane of spruce, wire and muslin along the lines of the gliders. The wingspan was 40 feet, with double wings and a double rudder. They attached a 12 horse-power engine with a chain transmission like that of a bicycle, driving two propellers in opposite directions.
    The first successful flight lasted 12 seconds, lifting 12 feet off the ground and covering a distance of 120 feet. The achievement created little interest at first. No one realized then that this was one of history's important milestones, and the beginning of aviation as we know it today, with its profound effect on people all over the world.
    After their successful flight, the Wrights gave up bicycle-making and concentrated on airplanes. In 1909 the army bought a plane from them. Not long after, commercial firms were established in France and Germany to manufacture Wright Airplanes. One of the brothers died in 1912, but the other lived to see the dawn of the jet age.
    Questions 11 to 13 are based on the passage you have just heard.
    11. What did the Wright brothers do before they invented airplanes?
    12. In which year did the two brothers make the first successful flight?
    13. How long did their first successful flight last?
    Passage Two
    More than a quarter of the world adult population are still unable to read and write. They are called illiterates. A worldwide campaign to change this situation has been launched by the United Nations, and the year 1990 has been designated as International Literacy Year.
    The message from the United Nations is that illiteracy must be ended for the good of both the individual and Third World development. Illiteracy does more than limit an individual's freedom to live a full and independent life. Governments of Third World countries where 98 per cent of illiterates live, find their national development programs are being held back by an under-educated and illiterate work force.
    Illiteracy is not only a problem of the developing countries. Adults in western nations are often too ashamed to admit they can't read and write. Therefore, they are unable to go to classes to change the situation.
    The success of International Literacy Year will depend largely on the political will of governments to provide equal opportunities in education. Women make up 60 per cent of the world's adult illiterates. More schools are needed in rural areas and slums. But one of the biggest tasks now facing international organizations is how to persuade hundreds of millions of illiterates that learning to read and write will actually benefit them.
    Questions 14 to 17 are based on the passage you have just heard.
    14. What percentage of the world population is illiterate?
    15. Which year was designated by the United Nations as the International Illiteracy Year?
    16. Why is the campaign against illiteracy more important to Third World countries?
    17. What is the key factor in the success of the International Literacy Year?
    Passage Three
    The origin of the modern American custom of sending greeting cards for almost any occasion can be traced back to Europe in the 15th century when people sent inscribed prints to friends and relatives to mark the beginning of the New Year.
    In the mid-19th century, John Calcott Horslev, an English man, designed what is considered to be the first Christmas card. Shortly thereafter, Louis Prang of Boston, often called the father of the American Christmas card, began issuing sets of cards with an appropriate message for the Christmas season, and by 1880 he was offering prizes for attractive greeting card designs.
    Until this century, Americans imported a large percentage of their greeting cards from Europe, but about seventy five or so years ago, this situation changed and now the United Sates produces cards in great quantity and variety.
    Today, Americans send cards to friends and relatives for birthdays, for annual festivities such as Christmas and Easter, as well as simply as an expression of good will.
    Questions 18 to 20 are based on the passage you have just heard.
    18. The American custom of sending greeting cards dates back to as early as .
    19. Which of the following statements about Louis Prang is true?
    20. Where did the Americans get their greeting cards from seventyfive years ago?
    [NextPage]
    参考答案及语言注释
    Paper One
    Part I Listening Comprehension
    Section A 1.C 2.A 3.D 4.B 5.B 6.C 7.D 8.A 9.A 10.B
    Section B 11.C 12.D 13.C 14.C 15.B 16.A 17.D 18.B 19.C 20.D
    Section C (Compound Dictation)略
    Part II Reading Comprehension
    21. B。文中并没有提到零售店主反对信用卡的使用。
    22. A。文章讨论的主题是信用卡的优点和缺点。C、D都分别是文章内容的一个侧面。
    23. A。Stagger的意思是“使吃惊”。
    24. D。文章最后一段提出,那些在购物时使用现金的顾客实际上是在负担额外的因为信用卡的使用而附加在商品上的价格。
    25. A。作者指出,为了保持生态平衡,应该把植物腐烂后的残余物留在土地上。
    26. A。作者在文章倒数第二段中指出腐烂的草可以有效地增加土地的产量。
    27. C。在文章的倒数第二段和最后一段中,作者指出,在过去人口较少的时候,人们可以轮流耕种土地,使一些土地在一定时间内得到休息。而现在人们已经没有多余的土地可耕,只有在同一块土地上反复耕种。
    28. A。文章倒数第二段说明, 只有草和其它植物的腐植物出现后,土地的耕种能力才能恢复。
    29. D。在文章的结尾处,作者提出了轮耕 (rotation) 的概念。在下文中,作者最有可能对轮耕的概念进行较为详细的介绍。
    30. C。本题是问文章的对象是什么样的人。从文章的内容和语言来看,显然是面向有一定常识和文化水平的学生。
    31. A。本文的主要内容是,反思过去的改革以及它对我们现在生活的影响对我们是很有意义的。
    32. D。本文显然是一本书的前言。在第一段里作者指出,在本书中重点讨论的不是历史上著名的事件,而是那些看似平淡无奇的小事情,但是对人类历史和文明的发展产生了不可忽视的影响的那些变化。所以,选项A、B、C都是不符合题意的。
    33. A。在文章的开头作者指出历史上的改革制度大多数是“诚实的”。即为了公众的利益出发的。
    34. C。在文章的最后一段作者指出我们的后代可能会对我们今天认为想当然的法律制度和社会风俗感到奇怪。
    35. B。Absurd的意思是“荒谬可笑的”。
    36. D。文章的主题是私立医院的发展过程。
    37. C。文章的第一段说明,在18世纪末和19世纪初, 医院没有能够有效治愈疾病的药物。所以医院所能提供给病人的只是食物和住处而已。
    38. C。在文章的第三段开头说明,因为医疗保险的出现,使得中产阶级的人们能够负担私立医院的费用,同时私立医院获得了一笔稳定的收入。把救助穷人的工作留给了公立医院。
    39. C。文章最后一段指出,私立医院拥有很多公立医院无法比拟的优势,包括出色的研究人员和配药人员,先进的设备, 但是没有提到更多的病人。
    40. A。文章的结尾处指出,因为私立医院已经成为医学领域的主导力量,使得公立医院成了“垃圾场”,即专门接受那些没有能力负担私立医院昂贵的医疗费用的比较贫困的病人。
    Part III Vocabulary and Structure
    41. A。Nowhere放在句首的时候后面必须用倒装语序。这个句子是部分倒装。只是谓语中的一部分(情态动词can)放在主语前面,其它部分仍然放在主语后面。另外,当下列词组出现在句首的时候也要用倒装语序:Only. Under no circumstances. Nor. On no account等。
    42. D。在夏天推出火锅的新产品不是好时候。timing:时机。
    43. C。大多数阿拉伯国家有着丰富的石油资源。abundant:丰富的,大量的。numerous:很多的,修饰可数名词。
    44. A。There's no time to lose:时间很紧迫,耽误不起了。
    45. D。acquainted:熟识的。
    46. D。qualify:符合……的条件,够格。后面通常跟介词as。deserve:值得。配得上。equal:等于。
    47. A。let alone:更不必说。not to mention:再加上。比如:They have two dogs to look after, not to mention three cats and a bird. 他们要照看两只狗,还要加上三只猫和一只鸟。
    48. C。Time is not ripe for.:要做……事时机还不成熟。
    49. A。intention:动机,用意。ambition:野心,雄心。willingness:情愿。tendency:倾向。
    50. A。to lay off:解雇,裁员。lay out:布局,摆设。lay down:放下,规定(多被动)。
    51. C。在这句话里like是形容词,意为“相象的”。likely是“可能的”意思。likeable:招人喜欢的。alike是形容词,但是一般只能作表语,不能作定语修饰名词。
    52. A。mediation:调解,调停。meditation:沉思,冥想。动词形式是 meditate。作为调停措施,这两个部族的领导人商定立即停火。
    53. C。这些年来他已经积攒了相当一大批的硬币和邮票。accumulate:积攒。
    54. D。claim:宣称对……拥有所有权。
    55. B。disgraced是过去分词作状语。表示伴随状态。注意现在分词和过去分词的逻辑主语必须和主句的主语一致。
    56. D。dwarf作动词使用的时候,是“使……显得矮小”的意思。
    belittle是“藐视、看轻”的意思。
    sneer:嘲笑
    snuff:压熄
    57. A。隐藏某人的感情:to conceal one's feelings或者是to hold one's feelings in/to hold oneself in。
    58. A。play a joke on someone:和……开玩笑。
    59. D。jammed:挤满的,塞满的,本句中等于crowded,packed。Overstuffed:(填充物)过多的。
    60. B。我喜欢听音乐磁带,因为我认为它们绝不比现场演出差。
    61. A。have trouble doing something :做某事遇到困难。criminal record:犯罪记录。
    62. C。feel like后面必须加动名词。
    63. D。to settle for: 勉强地接受,不情愿地接受。退而求其次。
    64. B。in addition:而且。表示递进语气。
    65. C。natural resources:自然资源。treasures:财宝。
    66. A。while having dinner = while they were having dinner
    67. A。当说明的食物属于同一类别时,用except。如果不是同一类别,用except for。
    68. B。evidence: 证据,不可数名词。是泛指任何可以证明某件事的事物。deposition是指宣誓后对正式质问所作的口头上的答复,而且经过笔录。
    testimony是一个知道案情的证人所作的证词。
    69. D。 to one's delight/joy/surprise/disappointment.使某人高兴/惊讶/失望的是……
    70. A。这里是that 引导的定语从句。修饰名词plants。
    Paper Two
    Part I Error Correction
    71. of∧strangest→the:形容词的最高级前面需用the。
    72. seem→seems:主语是单数名词industry,谓语动词用第三人称单数形式。
    73. remarkable→remarkably:修饰形容词similar应用副词remarkably。
    74.for→on/about/over:to argue on/about/over:就某一事情进行争论。To argue for/against:支持/反对某一事情。
    75. go→going:介词without后面需接名词或者动名词作介词宾语。
    76. consumes→consumed:注意文章此处是过去时态。讲述的是六十年代英国发生的事情。动词用过去时。
    77. which→whom:whom引导非限定性定语从句。Whom指代前文中的名词individuals,在从句中作宾语。
    78. to→with:in accordance with:固定搭配,和……一致。
    79. dislike→disliked:注意这里连用了三个并列分词做定语修饰名词The strange animal called advertising,都应该用过去分词。
    80. was→were:此句表语前置,真正的主语是advertising men and advertising agencies。故be动词必须用复数形式。并且要用过去时,和上下文保持时态一致。
    Part II Translation from English to Chinese
    81. 它起到了增加家庭消费可能的作用,使得他们可以购买成千美元的商品,从汽车,衣物到电器产品。
    82. 必须要记住每个月未付的余额就意味着利息的增加。进一步讲,因为店主并不是在(顾客)购买的时候拿到钱,信用卡的使用增加了产品的成本。
    83. 在有些地方有烧掉散落各处的废物的习惯,但是这燃烧会毁掉死亡的植物中的有机质。尽管把燃烧后余下的灰烬撒在土里也很有益,更好的做法是把废物掩埋起来,这样它就会腐烂,以增加土壤中的腐殖质。
    84. 但是这些过去的争议和上个世纪发生的那些重大事件一样使我们深入地了解我们前辈的思想。
    85. 私立医院的医疗保险制度的出现,使得中产阶级的病人们具有负担私立医院的服务的消费能力,保障私立医院能够得到一份定期的收入。
    Part III Short Answer Questions
    86. air pollution is becoming an increasing concern for human beings
    87. To use temperature variation between ocean currents
    88. 70% of the earth's surface is ocean
    89. are not too far away from each other
    90. wave power, tides, and the chemical substances of salt water
    Part IV Writing (for reference only)
    My View on Examinations
    We might marvel at the progress made in every field of study, but the method of testing a person's knowledge and ability remains as primitive as it ever was. For most people, a test means that the candidates or examiners are sitting in a room with a pen in their hands and are supposed to finish the questions on the test paper within a limited time.
    Examinations are used for various purposes. A teacher may use it to measure how much progress his students have achieved after a period of instruction and the results of examinations reveal what knowledge and ability the students are lacking. Outside school, examinations are used for the purpose of selection and promotion. Therefore, examinations are of great import to modern society.
    However, I believe examinations have a negative on education. On one hand, the validity and reliability of the test results themselves are questionable. On the other hand, both teachers and students are working for the sake of a high mark on the academic record. Examples have shown that Chinese students who score very high in English proficiency tests have serious communication troubles while abroad.
    With the development of new teaching methodology, examinations will be used as an appropriate measurement of a person's intellectual abilities and potentials rather than the only means to evaluate what the students have achieved from their studies.
Now,0 person review it. View all reviews
    Name: * Optional, keeping blank means that published by anonymous.
Content:
Remain Words:  * Post It By Ctrl + Enter.
            »»I will to announce
Related Article
Top List
By Users
Latest Article
Partners: English Club Domain History biz Global Website Library dow3 Yellow Pages Japan Website English Language Learning Online blank  More»
Home | About us | Sitemap | Partners | Join Now | Link | Contact | Bookmark it
2004-2020 英语学习乐园 闽ICP备14009949号-28