北京外国语学校附中初三英语上学期期末模拟试题
    Category: 初三英语  Clicks: 1955  Top: 10  Update Date: 2008/09/14
Summary:上学期期末模拟试题 一. Listening 20% (一)Choose the right answer that is similar in meaning to the statement you hear .(5%) ( )1. A. We are together for a long time . B. We met long ago . C. We.

  • 上学期期末模拟试题

    一. Listening 20%
    (一)Choose the right answer that is similar in meaning to the statement you hear .(5%)
    ( )1. A. We are together for a long time .
    B. We met long ago .
    C. We haven’t seen each other for long .
    ( )2. A. She left home by herself last night .
    B. I stayed at home by myself last night .
    C. I stayed at home with my parents last night .
    ( )3. A. Japanese is not so popular as Chinese .
    B. Japanese is as popular as Chinese .
    C. Japanese is more popular than Chinese .
    ( )4. A. I answered the telephone last night .
    B. He called me last night .
    C. I rang him up last night .
    ( )5. A. Everything grows very fast in Spring .
    B. Spring lasts from February to April .
    C. Spring is the best season of the year .

    (二)Choose the best answer to each question according to the dialogues you hear .(5%)
    ( )6. A. She wants to travel by bus .
    B. She wants to travel by car .
    C. She wants to travel by plane .
    ( )7. A. They are in the post office .
    B. They are in the library .
    C. They are in the factory .
    ( )8. A. It will be rather hot .
    B. It will be rather cold .
    C. It will be rather wet .
    ( )9. A. The continents in the world .
    B. The countries in the world .
    C. The world’s population .
    ( )10. A. Egypt and India .
    B. China and Egypt .
    C. China and India .

    (三)Listen to the passage and then choose the correct statement .(5%)
    ( )11. A. Brazil(巴西)in one of the largest countries in the world .
    B. San Paulo(圣保罗)is the largest city in the world .
    ( )12. A. Many people have come to Brazil from the United States .
    B. People from many countries have come to America .
    ( )13. A. Most Brazilian people live near the sea .
    B. Most Brazilian people want to live in other parts of the country .
    ( )14. A. Brasilia is the capital of Brazil .
    B. Many people in Brasilia are from San Paulo .
    ( )15. A. People in San Paulo have free land , so they don’t want to move .
    B. More than half of Brazil is covered by thick forests .

    (四)Listen to the story and then fill in the blanks with the information you hear .(5%)
    Long ago , the 16 had a few 17 people .
    Later they 18 in one place and 19 food .
    These people began to live near 20 21 .
    Then 22 came along , life in the village 23 .
    Today some people are moving 24 to small 25 .

    二. Vocabulary . 15%
    (一)Fill in the blanks with the proper form of the given words .(10%)
    26. Have you practised (read)the new text ?
    27. They are going to New York (spend)Christmas with their father .
    28. The food must (keep)in the fridge .
    29. The sick and (wound)soldiers had to lie on the floor .
    30. He enjoyed skating (great)when he was young .
    31. My brother wants to be a (science)when he grows up .
    32. Don’t ask such a (fool)question .
    33. Who sings (well)among you ?
    34. We all kept (wonder)what she was looking for ?
    35. Can the work (finish)in ten days ?

    (二)Choose the right answer that is similar in meaning to the underlined part of each sentence .(5%)
    ( )36. The man didn’t want to change his mind because he thought he was right .
    A. way B. idea C. life D. sound
    ( )37. The runner couldn’t catch up with the others in the race .
    A. fell behind B. was neck and neck with
    C. beat D. ran faster than
    ( )38. Mother has gone shopping . She’ll be back in a minute .
    A. later B. very soon C. at the moment D. on time
    ( )39. Fifty more trees will be planted around the lake .
    A. Fifty different B. As many as fifty
    C. Another fifty D. More than fifty
    ( )40. —Excuse me , Bob ! I want to carry this heavy box to my room . Could you come and give me a hand ?
    —OK . I’m coming .
    A. put up your hand B. hand it to me
    C. take it to me D. help me

    三. Multiple choice . 20%
    ( )41. —How long does it take you to go to school ?
    —About 25 walk .
    A. minute B. minutes C. minute’s D. minutes’
    ( )42. The small village is joined that town a new road .
    A. to , with B. to , by C. with , to D. with , by
    ( )43. Can you write something you left hand ?
    A. by B. with C. on D. of
    ( )44. Beijing is in China .
    A. northwards B. northeast C. northwest D. north
    ( )45. — do you know I’m an Australian ?
    —The way you speak .
    A. What B. When C. How D. Why
    ( )46. he was tired , he still went on with his homework .
    A. Because B. Though C. Since D. As
    ( )47. It’s that I want to see it again .
    A. so an interesting film B. a so interesting film
    C. such an interesting film D. such interesting a film
    ( )48. Both of the artists were by the king’s soldiers .
    A. hangs B. hung C. hang D. hanged
    ( )49. It is hard the work today .
    A. to finish B. finished C. finishes D. finish
    ( )50. He was ill and in bed for a few days .
    A. lie B. lay C. lied D. laid
    ( )51. Remember the door before you leave the room .
    A. locked B. locking C. lock D. to lock
    ( )52. The teacher stopped the students that book .
    A. from reading B. from read C. to reading D. read
    ( )53. The king was asked his gun an animal .
    A. firing ; at B. to fire ; at C. to fire ; to D. fire ; to
    ( )54. I’ll get them you .
    A. to agree with B. agreeing with
    C. to agree to D. agreeing to
    ( )55. His house is too old . He is .
    A. working on B. working it on C. working on it D. working it
    ( )56. A map was to hide the hole the wall .
    A. put on , on B. put on , in C. put up , from D. put up , in
    ( )57. He is looking forward his father .
    A. to receive B. of hearing from
    C. to hearing from D. to hear from
    ( )58. It’s important the picture well .
    A. to him to paint B. for him to paint
    C. to him painting D. for him painting
    ( )59. —How long English before he to China in 1995 ?
    —For ten years .
    A. has he taught ; comes B. does he teach ; is going
    C. had he taught ; came D. have he taught ; came
    ( )60. A sign with the words “ ” is often found in a museum .
    A. NO PHOTOS B. MENU
    C. NO PARKING D. THIS SIDE UP

    四. Complete the dialogue(A full sentence should be used for each blank) 5%
    Rose:Hello , Alan . I hear you’re going on holiday . 61 ?
    Alan:Oh , I’ve no idea . I’m going overseas(海外)for a month , but I don’t know where .
    Rose:No real plans(计划)yet ?
    Alan:No . What’s your idea ?
    Rose:Well , if you want to have a good time , 62 .
    Alan:Paris ? But I don’t like Paris .
    Rose:Oh , well , if you want to ski(滑雪)you could go to Switzerland .
    Alan:Switzerland ? But I can’t ski very well .
    Rose: 63 ?
    Alan:Hong Kong ? What could I do in Hong Kong ? Shopping ?
    Rose:Yes . It’s a good place for shopping .
    Alan:Mm , Well , you see , I have a problem .
    Rose: 64 ?
    Alan:The trip that I’m going on is a prize(奖励)I won with Malaysian Airlines . And they only let me go to three places-Tokyo , Rome And Beijing .
    Rose:All right . If you go to Beijing , I’m sure 65 .
    Alan:OK , then . Beijing , it is .

    五. Put the following sentences in to English . 10%
    66. 我要找人修自行车。

    67. 她从不说谎。

    68. 你认为这部电影怎么样?

    69. 别把这两张书桌移开。

    70. 我爸爸下月出差去法国。


    六. Read the pictures and then answer the questions below .(A full sentence should be used for each answer) 5%

    71. Did the boy in the picture enjoy himself ? Why ?

    72. What was wrong with the girl ? Why ?

    73. Who helped the girl ?

    74. What was the boy thinking about when the girl left ?

    75. What did the boy do with the bird at last ?


    七. Read the passage and then fill in the proper words according to the given first letter of each blank . 10%
    At different times in a man’s life his food has different effect(影响)on his body . Among children food is quickly c 76 to the power(力量)to run and play games . Most of a young man’s food is spent on g 77 tall ; we grow upwards only during the first twenty years of our l 78 , not later . Working men get their strong bodies from their food ; and if they work h 79 they do not get fat . O 80 workers eat well and sit down a lot and may b
    81 to grow fat when they are still quite young . Many older people try to work much and walk
    o 82 . Perhaps the most difficult time is when a man r 83 sixty years of age . His body and m 84 become restful , without much work or interest . That is why food changes quickly to f 85 .

    八. Reading Comprehension . 15%
    (一)
    Have you ever seen snow ? Many people in the world have not . Some countries never have snow ; some have only a little on the tops of very high mountains . In the north of England , there is quite a lot of snow every winter , but in the south of England , there is usually little .
    When a student from a warm country comes to England in autumn for the first time , he feels cold at first . There are often dark clouds , gray(灰色)sky and cold rain in England in autumn , and most students from warm countries do not like this .
    But snow is different . Though it is cold , it is also beautiful . Perhaps , after several dark mornings , the student wakes up one day , and there is a lot of light in his room . He thinks “ Is it so late ? ” and jumps out of bed . But no , it is not very late . He looks out of the window and there is the snow on the ground and on the houses and everywhere . The light of his room comes from clean , beautiful snow .
    ( )86. In which part of England is there much snow in winter ?
    A. In the east . B. In the north .
    C. In the west . D. In the south .
    ( )87. In the autumn of England , we can not often see .
    A. gray sky B. dark clouds
    C. strong winds D. cold rain
    ( )88. In England both snow and autumn rain are .
    A. cold B. clean C. beautiful D. heavy
    ( )89. Why does the student ask himself “ Is it so late ? ”
    A. Because he has some work to do .
    B. Because it is bright in the room .
    C. Because it is really late .
    D. Because he usually gets up early .
    ( )90. Which of the following statements is right ?
    A. Every country in the world has snow in winter .
    B. Foreign students like the weather in England .
    C. It is often very warm in the autumn of England .
    D. Many people in the world haven’t seen snow .

    (二)
    Thursday , September 20 , 2001
    Editor’s(编者)note:“ Enjoy Yourself English ” is a programme telling short stories on China National Radio Broadcast(广播)from 6 : 50 am to 7: 00 am , Monday through Saturday . Here are two selected scripts(选稿)from next week’s programmes .

    (1)
    An American visiting Scotland met an old man with a beautiful sheepdog . The American offered(出价)US$ 50 for the dog , but the old man refused(拒绝). “ I couldn’t part with Jock , ” he said . Just then , an English man walked up and made the same offer . The old man agreed , pocketed the money and handed over the dog . The American was very angry . “You told me you wouldn’t sell the dog !” he cried . “ No , no !” said the old man . “ I said I couldn’t part with him . England’s not that far away and Jock will be back in two days . But he couldn’t swim the Atlantic(大西洋). ”

    (2)
    Hartley is afraid of thunder(雷), so he went to see famous doctor . “ At your age , it’s silly to be afraid of thunder . Thunder is our friend . Just think of it as a drum(鼓)roll in the symphony(交响乐)of life , ” said the doctor . “ How will that cure(治愈)my fear ? ” asked Hartley . “ If it doesn’t , ” answered the doctor , “ do as I do . Cover your ears with a sock , get under the bed and sing ‘Mary Had A Little Lamb’ loudly . ”
    ( )91. Why didn’t the old man sell the dog to the American ?
    A. Because he didn’t like the American .
    B. Because he knew the Englishman .
    C. Because the dog couldn’t find the old man again easily .
    D. Because the dog liked to go with the Englishman .
    ( )92. Why did the doctor ask Hartley to sing under the bed loudly ?
    A. Because it was very quiet under the bed .
    B. Because Hartley was afraid to go out .
    C. Because Hartley didn’t enjoy singing .
    D. Because it could train Hartley not to be afraid of the terrible sound .
    ( )93. What’s the meaning of the word “ drum roll ” ?
    A. a long deep sound as if a lot of quick blows of drums
    B. make terrible sound under the bed
    C. cannot sing , but want to sing loudly
    D. knock something heavily
    ( )94. The editor hopes that .
    A. you will give Hartley some good advice
    B. you will enjoy the programme on the radio
    C. you like to read the story
    D. you will buy the storybook quickly
    ( )95. From the passage you know you can enjoy the two stories on the radio on .
    A. September 26 , 2001 B. October 25 , 2001
    C. September 22 , 2001 D. October 28 , 2001

    (三)
    We are all busy talking about and using the Internet , but how many of us know the history of the Internet ?
    Many people are surprised when they find that the Internet was set up in the 1960s . At that time , computers were large and expensive . Computer networks(网络)didn’t work well . If one computer in the network broke down , then the whole network stopped . So a new network system(系统)had to be set up . It should be good enough to be used by many different computers . If part of the network was not working , information(信息)could be sent through another part . In this way computer network system would keep on working all the time .
    At first the Internet was only used by the government(政府), but in 1970s , universities(大学), hospitals and banks(银行)were allowed(允许)to use it , too . However , computers were still very expensive and the Internet was difficult to use . By the start of the 1990s , computers became cheaper and easier to use . Scientists had also developed software(软件)that made “ surfing ”(浏览)the Internet more convenient(方便).
    Today it is easy to get on-line and it is said that millions of people use the Internet every day . Sending e-mail is more and more popular among students .
    The Internet has now become one of the most important parts of peoples’ life .
    ( )96. The Internet has a history of more than years .
    A. sixty B. ten C. thirty D. twenty
    ( )97. A new network system was set up to .
    A. make computers cheap
    B. make itself keep on working all the time
    C. break down the whole network
    D. make computers large and expensive
    ( )98. At first the Internet was only used by .
    A. the government B. universities
    C. hospitals and banks D. schools
    ( )99. made “surfing” the lnternet more convenient .
    A. Computers B. Scientists
    C. Software D. Information
    ( )100. Which of the following is true ?
    A. In the 1960s , computer networks worked well .
    B. In the early 1970s , the Internet was easy to use .
    C. Today it’s still not easy to get on-line .
    D. Sending e-mail is now more popular among students than before .




    参考答案
    一. Listening 20%
    1. C 2. B 3. A 4. C 5. B 6. A 7. B 8. C
    9. A 10. C 11. A 12. B 13. A 14. A 15. B
    16. world 17. thousand 18. stayed 19. grew 20. each
    21. other 22. machines 23. changed 24. back 25. towns
    二.Vocabulary . 15%
    26. reading 27. to spend 28. be kept 29. wounded 30. greatly
    31. scientist 32. foolish 33.(the)best 34. wondering 35. be finished
    36. B 37. A 38. B 39. C 40. D
    三. Multiple choice . 20%
    41. D 42. B 43. B 44. D 45. C
    46. B 47. C 48. D 49.A 50.B
    51. D 52. A 53. B 54. A 55. C
    56. D 57. C 58. B 59. C 60. A
    四. Complete the dialogue(A full sentence should be used for each blank) 5%
    61. Where are you going ?
    62. You can go to Paris .
    63. Why not go to Hong Kong / What about Hong Kong ?
    64. What’s your problem ?
    65. you’ll have a good time .
    五. Put the following sentences in to English . 10%
    66. I’ll have my bike mended .
    67. She never tells lies .
    68. What do you think of this film ?
    69. Don’t move these two desks apart .
    70. My father is going to France on business next month .
    六. Read the pictures and then answer the questions below .(A full sentence should be used for each answer) 5%
    (for reference)
    71. Yes , he did . Because he caught a bird .
    72. She was crying by the road because she couldn’t find her mother .
    73. A policeman did .
    74. He thought that he had done something wrong .
    75. He set the bird free . / He let the bird go back to the sky / its home .
    七. Read the passage and then fill in the proper works according to the given first letter of each blank . 10%
    76. changed 77. growing 78. lives 79. hard 80. Office
    81. begin 82. often 83. reaches 84. mind 85. fat
    八. Reading Comprehension . 15%
    86. B 87. C 88. A 89. B 90. D
    91. C 92. D 93. A 94. B 95. A
    96. C 97. B 98. A 99. C 100. D

    试题难点分析
    二.Vocabulary .
    33. 答案:best . 此句中among you . 意思是在你们之中,三者以上,所以用最高级,副词最高级定冠词可省略。
    34. 答案用wondering .这句话的中文意思是说我们都一直想知道她在寻找什么?所以应用keep doing sth .
    39. 答案为C。在此句中more 为附加的、另外的。fifty more trees , 也可说another fifty trees .
    40. 答案为D。give sb a hand 意思是“帮帮忙”也可以说lend sb a hand .
    三. Multiple choice .
    42. 答案为B。这个句子意思是:这个小村庄被一条路连接到那个镇上。因此选B。
    44. 答案为D。在中间的北部有下列几种表达法:
    in the north of China , in the northern part of China , in North China(也可译成华北)
    54. 答案为B。lie 作为“位于、躺”讲时,过去式为lay , lie 作为“说话”用时,过去式为lied , 这句话意思是:他病了,在床上躺了几天。所以选B。
    56. 答案为D。把地图挂在墙上,应用短语put up , 墙里有个洞应用介词in 。
    57. 答案为C。短语look forward to 意思为“盼望”to 为介词,介词后应用动名词,所以选C。
    六. Read the pictures and then answer the questions below .(A full sentence should be used for each answer)
    74. 答案为:He thought / was thinking that he had done something wrong / or he was wrong .
    此题的答案是根据图2小女孩找妈妈,使小男孩想到小鸟也应去找妈妈,他捉小鸟玩是错的。
    75. 答案为:He set the birds free .
    set … free 意思是“把…释放”。
    七. Read the passage and then fill in the proper works according to the given first letter of each blank .
    80. 答案是Office . 这句话意思是办公室工作人员。office 作定语。
    83. 答案是reaches . reach在此句中意思为“达到”
    85. 答案是fat . fat在此句中用作名词,意思为“脂肪”。
Now,0 person review it. View all reviews
    Name: * Optional, keeping blank means that published by anonymous.
Content:
Remain Words:  * Post It By Ctrl + Enter.
            »»I will to announce
Related Article
Top List
By Users
Latest Article
Partners: English Club Domain History biz Global Website Library dow3 Yellow Pages Japan Website English Language Learning Online blank  More»
Home | About us | Sitemap | Partners | Join Now | Link | Contact | Bookmark it
2004-2020 英语学习乐园 闽ICP备14009949号-28