2005年初三英语综合检测试卷
    Category: 初三英语  Clicks: 1900  Top: 10  Update Date: 2008/09/14
Summary:英语综合检测试卷 三、选择填空(共15小题,计15分) 从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳答案。 11. There is “h” “o” “u” and “r ” in the word “hour”. A. an/a/a/an B. an/an/a/a C. a/a/an/an.

  • 英语综合检测试卷
    三、选择填空(共15小题,计15分)
    从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳答案。
    11. There is “h” “o” “u” and “r ” in the word “hour”.
    A. an/a/a/an B. an/an/a/a C. a/a/an/an D. an/an/a/an
    12. Speak to him slowly he may understand you better.
    A. since B. so that C. for D. because
    13. —How about collecting the litter on the playground?
    — .
    A. I don’t think so B. Good idea C. Me, too D. Do please
    14. —It’s nearby ten o’clock. It’s time for you to go to bed, Kate.
    —OK, . Dad.
    A. See you later B. Goodbye C. Good evening D. Good night
    15. By the time he got home, his mother the supper.
    A. had cooked B. have cooked C. was cooking D. cooked
    16. The detective wants to know .
    A. how does the man usually come to work
    B. how the man usually comes to work
    C. how the man usually does come to work
    D. how does the man usually comes to work
    17. If the shop , please buy some bread.
    A. opens B. is open C. will open D. is opened
    18. the end , you will see a tall building the end of the street.
    A. At/at B. In/in C. At/in D. In/at
    19. —We can’t decide we should meet tomorrow. Could you help us?
    —At the bus station, I think.
    A. what B. when C. where D. how
    20. —They don’t like hot food. — .
    A. So does he B. So he does C. Neither he does D. Neither does he
    21. She is visiting the house the great scientist was born.
    A. where B. which C. what D. that
    22. —Your pen may be in the desk. —Ah, .
    A. so it may B. so may it C. so it is D. so is it
    23. You must make yourself when you speak to others.
    A. understand B. understood C. to understand D. understanding
    24. What a nice garden! —It every day.
    A. is cleaning B. has cleaned C. must clean D. is cleaned
    25. —Please wait for me here. I’ll come back soon.
    —All right. We’ll the library till you come back .
    A. leave B. reach C. stay at D. wait for
    四、完形填空(共15小题,计15分)
    通读下面短文,掌握其大意,然后在各题所给的四个选项中选出一个最佳答案。
    A young woman was driving alone through the country. It was getting dark and raining. Suddenly she saw an old woman by the side of the 26 , holding her hand out as if she 27
    a lift.
    “I can’t 28 her out in this weather,” the woman said to herself, so she stopped the car and opened the 29 .
    “Do you want a lift?” she asked. The old woman nodded and 30 the car. After a while she said to the old woman, “Have you 31 for a long time?” The old woman shook her head. “Strange,” 32 the young woman. She tried again, “Bad weather for the time of year,” she said. The old woman nodded. Although the driver tried some more, the lady said 33 except for a nod of the head or something else.
    Then the young woman 34 the lady’s hands, they were very large and with thick hair. Suddenly she knew the lady was a 35 ! She stopped the car. “I can’t see that mirror
    36 ,” she said. “Would you mind cleaning it for me?” The lady nodded and 37 the door.
    As soon as the lady was out of the car, the young woman drove off quickly.
    When she got to the next village she 38 . She found that the old lady had left a 39
    behind. She picked it up and opened it. She gave out a deep breath. 40 the bag was a gun!
    26. A. hill B. trees C. country D. road
    27. A. liked B. asked C. had D. needed
    28. A. throw B. leave C. make D. let
    29. A. door B. car C. glass D. hand
    30. A. took in B. got off C. climbed into D. went to
    31. A. lain B. kept C. sat D. waited
    32. A. though B. said C. spoke D. talked
    33. A. nothing B. anything C. something D. everything
    34. A. searched B. knew C. saw D. looked
    35. A. boy B. girl C. woman D. man
    36. A. quickly B. clearly C. carefully D. slowly
    37. A. opened B. turned C. closed D. put
    38. A. feared B. slept C. stood D. stopped
    39. A. shoe B. box C. handbag D. watch
    40. A. On B. Out of C. Inside D. Outside
    五、阅读理解(共15小题,计30分)
    阅读下列短文,并做每篇短文后的题目。从四个选项中选出能回答所提问题或完成所给句子的最佳答案。
    A
    When American meet with another person, they like to have a kind of conversation(谈话) they call “small” talk. The most common topic(话题) of small talk is the weather. Other common topics are the room or building they are in, the street where they are standing, or their past experiences(经历), such as watching a particular(特别的) TV program, going to New York, or eating at a particular restaurant.
    There are some topics Americans usually avoid(避免) because they are too personal. For example, you’d better not ask such a question. “How much money do you have each month? …” But what is a personal matter in one country may not be so in another. For example, Americans may ask, “Where do you work? How many children do you have? How large is your house? Have you had a holiday yet?” Such question are not thought by Americans to be too personal. They often ask such questions to learn what you’re both interested in or to begin a conversation. Please understand that such questions are meant to be friendly; the questioner is interested in you; he doesn’t mean to be impolite.
    41. Americans like best to talk about when they meet with each other.
    A. the clothes B. the weather C. the money D. the children
    42. Which of the following questions Americans usually don’t ask each other ?
    A. Where have your children been on their holidays ?
    B. How do you like your new job ?
    C. How much is your car ?
    D. What do you think about the weather these days ?
    43. There are some topics Americans usually avoid because they are too personal. The word “personal” here means .
    A. 自己的 B. 人身的 C. 本人的 D. 私人的
    44. Personal matters in one country may be those in other countries.
    A. different from B. the same as C. the similar to D. fewer than
    45. If an American asks you many questions, maybe he .
    A. is interested in you B. wants to know what you are both interested in
    C. wants to begin a conversation with you D. all the above
    B
    Man has a big brain(大脑). He can think, learn and speak. Scientists one thought that men are different from animals because they can think and learn. They know now that dogs, cats and birds can learn too. They are beginning to understand that. They make noises when they are afraid, or angry or unhappy. Apes(猿) can understand some things more quickly than human(人类), one or two of them have learnt a few words. But they can not join words to make sentences. They can not think like us because they have no language(语言). Language is a wonderful thing. Man has been able to build a modern(现代的) world because he has language. Every child can speak his own language very well when he is four or five, —but no animal learns to speak. How do children learn it ? Scientists do not really know. What happens inside our body when we speak? They do not know. They only know that man can speak because he has a brain.
    46. The best title for this passage is .
    A. Animal’s Language B. Man and Ape C. Brain and language D. Man’s Brain
    47. Men are different from animals in the way that .
    A. men can understand things quickly B. men can learn
    C. men have learnt to use language D. men have brains
    48. An ape can not .
    A. make noises B. understand things C. learn words D. speak like man
    49. Scientists now know .
    A. how children learn to speak B. why apes can learn a few words
    C. man’s brain helps him to learn to speak D. what happens when men speak
    50. Which of the following is NOT true ?
    A. Some animals can learn.
    B. Apes can understand some things more quickly than men.
    C. Apes can put the words they know together.
    D. Apes have no language though they can learn some words.
    C
    Of all the things we eat and drink, water is the most important. Not many people realize(认识到) this but it is quite true. The Human(人类) body goes without food for a long time, but two or three days without water usually results in death.
    Many people do not understand how much water the human body needs to work properly(合适地) and many people do not drink enough, especially(特别地) in hot weather. Most people drink when they are thirsty, but we often need more water, especially if we have been taking exercises.
    A man’s body is 65 to 75 percent(百分之……) of water. Most people need about five to seven litres (升) of water every day, but we do not need to drink this amount(数量) because a lot comes from the food we eat. Or we do not have enough water, we feel thirsty and may become ill. Do you know what the best drink is ? Yes, cold water.
    51. Which of the following is true ?
    A. No one knows water is the most important thing to human life.
    B. It’s quite true that water is very important to human life.
    C. It’s dangerous to drink plenty of water when we are thirsty.
    D. People should stop drinking water in order to keep healthy.
    52. In order to get enough water, the writer thinks people should drink .
    A. hot water B. after exercises
    C. often, not just when they feel thirsty D. as much water as possible
    53. According to the passage, a person usually drinks of water every day.
    A. 65 to 75 percent B. no more than 5 litres C. more than 7 litres D. no more than 7 litres
    54. People get the water they need from .
    A. the food they eat B. the things they eat and drink
    C. cold water D. their drink
    55. The passage mainly wants to make people know .
    A. that they should drink enough water
    B. why water is important to them
    C. how much water they need
    D. how they can get enough water
    六、词语填空(共15小题,计15分)
    用方框中所给的单词的适当形式填空,使短文通顺、正确、连贯(每个单词限用一次)。




    work, everything, hardly, teach, happy, since, he, do,
    hour, much, time, slow, with, hate, run
    Americans think a lot about time. Ever 56 as a child they learn to save time. As children, they 57 to be on time to go to school and 58 everything.
    Time is money. Time is knowledge. Time is 59 in America. A 60 American has forty 61 work a week. This is the working 62 . In his spare time, he also works hard for 63 money. Even Saturdays and Sundays are filled 64 something to do. He enjoys
    65 all the time. In the street you can 66 see a man who walks 67 . They walk very fast. Or we may say they 68 .
    They love time because time brings them money, 69 and everything. But sometimes they also 70 time, for they feel they have been slaves(奴隶) of the clock.
    七、短文改错 (共10小题,计10分)
    请对下面所给短文的每一行作出判断,如该行多一个词,把多余的词用斜线(/)划掉,在该行右边横线上写出该词,并也用斜线划掉;如该行缺一个词,在空缺处加一个漏词符号(∧),在该行右边横线上写出该加的词;如该行错一个词,在错的词下划一横线,在该行右边横线上写出改正后的词;如该行没有错,就不要改,在该行右边横线上画一个(√)。每行只有一个错误。
    Peter was a ten-years-old boy. One day his friend 71.
    Paul said him, “I’m going to have a birthday party 72.
    on Sunday. Can you come to?” “Yes, I’d love to. Thank 73.
    you very much.” After Peter went to the Party, his 74.
    mother said to him, “Don’t asked for the food, wait until 75.
    someone gives it for you.” There were a lot of children 76.
    at the party. They played happy. Then Paul’s mother 77.
    gave them some food, but she forget to give it to Peter. 78.
    He waited for a little minutes and then said loudly, “Does 79.
    anyone want a nice and clean plate?” 80.
    八、书面表达(共1小题,计15分)
    为了使我们的校园环境更加美丽,学校决定开展一次植树活动,请你以学生会(Students’ Union)的名义用英语写一份通知。
    主要内容:1. 对象:初三年级全体学生。
    2. 时间:今天下午第二节课后。(2002.3.12)
    3. 地点:教学楼前及操场四周。
    4. 工具:每班须带十把铁锹(spade),六只水桶(water bucket),若干只脸盆(basin)。
    现在,请你根据下面方框中的提示写一篇50-60个词的通知,所给的单词不必用完,也可以选用自己熟悉的词汇。




    teaching building, around the playground, make…more beautiful,
    pointed place(指定地点), on time, bring, be careful
    Notice







    Students’ Union




    答案

    三、选择填空
    11. D 12. B 13. B 14. D 15. A 16. B 17. B 18. D 19. C 20. D 21. A 22. C
    23. B 24. D 25. C
    四、完形填空
    26. D 27. D 28. B 29. A 30. C 31. D 32. A 33. A 34. C 35. D 36. B 37. A
    38. D 39. C 40. C
    五、阅读理解
    A) 41. B 42. C 43. D 44. A 45. D
    B) 46. D 47. C 48. D 49. C 50. C
    C) 51. B 52. C 53. D 54. B 55. A
    六、词语填空
    56. since 57. are taught 58. to do 59. everything 60. working 61. hours’ 62. time
    63. more 64. with 65. himself 66. hardly 67. slowly 68. are running 69. happiness
    70. hate
    七、改错
    71. ten-years-old—ten-year-old 72. to 73. 去掉to 74. After—Before 75. asked—ask
    76. for—to 77. happy—happily 78. forget—forgot 79. little—few 80. √
    八、书面表达
    Notice
    In order to make the schoolyard more beautiful, our school decided to plant tree after the second class this afternoon. All the students in Grade Three should take part in it. Each class should bring ten spades, six water buckets and some basins. The Students should plant trees in front of the teaching buildings or around the playground. Please get together on time.
    Mar. 12th
    The Students’ Union
Now,0 person review it. View all reviews
    Name: * Optional, keeping blank means that published by anonymous.
Content:
Remain Words:  * Post It By Ctrl + Enter.
            »»I will to announce
Related Article
Top List
By Users
Latest Article
Partners: English Club Domain History biz Global Website Library dow3 Yellow Pages Japan Website English Language Learning Online blank  More»
Home | About us | Sitemap | Partners | Join Now | Link | Contact | Bookmark it
2004-2020 英语学习乐园 闽ICP备14009949号-28