高三英语上期末考试题二
    Category: 高三英语  Clicks: 3364  Top: 10  Update Date: 2008/09/14
Summary:第二部分:英语知识运用 (共两节,满分45分)第一节 单项填空 (共15小题;每小题1分,满分15分)从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。21. Mom, I lost _________ diamond ring you bought for me as my birthday present. Could you keep _______ ey.

  • 第二部分:英语知识运用 (共两节,满分45分)第一节 单项填空 (共15小题;每小题1分,满分15分)从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。21. Mom, I lost _________ diamond ring you bought for me as my birthday present. Could you keep _______ eye out for it when you clean my bedroom? A. a; an B. a; the C. the; an D. the; the22. I’m afraid it’s your wife as well as you that ____for your son’s failure in this exam. A. is to blame B. are going to blame C. are to be blamed D. is to be blamed 23. International football matches do not always ___________ better understanding between countries. A. care for B. make for C. send for D. take for24. —Your neighbor may _________ you with playing your TV too loudly at night. —I know. They never say anything that _________ to me especially. A. accuse; contributes B. charge; refers C. accuse; devotes D. charge; appeals25. —______ to Canada? —Yes. According to what he said he ______ there.A. Must he have been; must be B. Must he have gone; must goC. Can he have been; must have been D. Can he have gone; must have gone26. Between 1405 and 1433, the Chinese treasure fleet set sail across the Indian Ocean several times. Zheng He’s first stop was in _______ is today a part of Vietnam. A. what B. which C. that D. where27. —Why are you so late? I ______ here for more than an hour. —I’m terribly sorry. I overslept and missed the bus. A. am waiting B. was waiting C. have been waiting D. will be waiting28. It was back home after the experiment.A. not until midnight did he go B. until midnight that he didn’t go C. not until midnight that he went D. until midnight when he didn’t go29. I felt rather ________ when I rushed to the station by taxi, only _______ the train had left.A. annoying; finding B. annoyed; finding C. annoying; to find D. annoyed; to find30. In the 2006 Guangdong Industrial Fair, _______ electronic equipment, good in both quality and style, will be shown.A. a good many B. masses of C. a large number of D. quite a few31. The letter was so confusing that no matter how I tried to read it, I just couldn’t make _____ of it.A. meaning B. thought C. idea D. sense32. Jim is awfully difficult to make friends with, but the friendship of his, _________, is more true than any other. A. once gained B. when to gain C. as gained D. while gaining33. The hotel was nice; the weather was hot; the beaches were beautiful. _______I’d say it was a great vacation. A. Consequently B. Gradually C. Otherwise D. Altogether 34. —Is your daughter abroad? —Not now, she’s been _________a scholarship from Oxford.A. going for B. applying for C. pointing to D. concentrating on35. it is true that a successful businessman or inventor will usually become rich, many other people who are outstanding in their fields take little notice of personal possessions. A. While B. Since C. Unless D. If 第二节 完形填空 (共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,掌握其大意,然后从36~55各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。Suppose you lived in the United States and wanted to go from the Mississippi River to the Pacific Ocean. If you wanted to go by 36 you could make the trip in a few 37 . If you wanted to go 38 , you could make the trip in 39 . If you wanted to go by 40 , you could make the trip in a week or less. It would take much longer if you had to walk or go on 41 or by boat. But the first men to cross North America went 42 . It took them a year and a half to go from St. Louis, Missouri, to 43 . They had to 44 their own supplies with them. There were 45 roads to follow, and rivers were often 46 . Meriwether Lewis and William Clark 47 the expedition (远征). Forty-five men left St. Louis on May 8, 1804. They traveled 48 the Missouri 49 . By late autumn the men reached the land of the Manda Indians. In 50 of 1805, the men started up the Missouri River again. At last they came to a place 51 the river 52 three forks (分叉). They followed one of the forks, the Jefferson River, but the river soon became too small and they 53 use their boats. They 54 many miles before they reached the land of the Shoshone Indians. These Indians gave them 55 for their trip over the Rocky Mountains. In November of 1806, after a long and hard trip, they reached the Pacific Ocean.36. A. plane B. train C. car D. ship37. A. seconds B. hours C. minutes D. months38. A. by car B. by bike C. by train D. on foot39. A. 5hours B. 6 days C. 1,000 minutes D. 2days40. A. truck B. car C. plane D. train41. A. horseback B. foot C. bike D. bus42. A. in a quick way B. by car C. by bike D. in a slow way43. A. Mississippi B. North America C. Canada D. the Pacific Ocean44. A. send B. drag C. carry D. buy45. A. some B. no C. many D. severa146. A. dangerous B. short C. narrow D. fast47. A. helped B. followed C. 1ed D. objected to48. A. up B. down C. along D. through49. A. in boats B. in cars C. in buses D. on horseback50. A. the early autumn B. the spring C. the summer D. July51. A. which B. where C. / D. that52. A. met B. joined C. met with D. divided into53. A. could no longer B. could only C. still could D. could54. A. sailed B. swam C. drove D. walked55. A. cars B. trucks C. horses D. boats第三部分: 阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AI grew up in a small town. My father raised chickens and ran a construction company. I was barely 10 years old when my dad gave me the responsibility (责任) of feeding the chickens and cleaning up the stable. He believed it was important for me to have those jobs to learn responsibility. Then, when I was 22, I found a job in Natchbill at a country music club called the Natchbill Palace. I washed dishes and cooked from 4:00 pm to 9:00 pm and then went on stage and sang until 2:00 in the morning. It wasn’t long before I became known as a singing cook. I had been rejected so many times by record companies that it was hard not to be discouraged. One night, a woman executive (董事) from a company named Warner Brothers Records came to hear me sing. When the show was over, we sat down and talked and after she left, I said to myself it was one more rejection. A few weeks later, my manager received a phone call—Warner Brothers wanted to sign me to a record deal. Soon after, I released my first record in June 1986. It sold over 2 million copies. My best efforts had gone into every job I’ve ever held. It was the sense of responsibility that made me feel like a man. Knowing that I had done my best filled me with pride, I still feel that way today, even though I have become a well-known singer.56. Why was the writer once known as the singing cook? A. Because he was a cook at a country music club. B. Because he sang for guests while he worked as a cook. C. Because he often sang while cooking. D. Because he liked singing better than cooking.57.Who first recognized his talents and helped make his career successful? A. Warner Brothers. B. His manager. C. His father. D. A businesswoman.58.What made the writer proud of himself? A. His ability to live independently. B. His sense of responsibility in whatever he did.C. His courage in the face of rejections. D. His hard work in his early days.BThe local bus network gives access to most of the attractions of Nottinghamshire, making it easy for you to enjoy all that the county has to offer.Why not let Nottinghamshire’s buses provide you with a cheap, convenient and safe way of enjoying a day out. They even take away the worry of stopping for lunch, having a drink and then deciding who’s going to drive home.Special Sunday ticket saves you money.Nottinghamshire County Council’s Day Ranger tickets give you unlimited travel on buses right across the county every Sunday and Bank Holiday Monday and will entitle (让......权利) you to discounts (折扣) at several visitor attractions. This means that you can save money by traveling by bus. Prices are currently:You can also visit our web site at: www. Nottinghamshire. gov. uk/busesThere is extensive information on bus travel and the attractions of the county. We also provide a journey planner and access to timetables for all the bus services operating in the county. There are links to the individual bus operators for further information on fares and special offers.Travel linePublic transport info0870 608 2 608www.traveline.org.uk59. What can we do according to the ad? A. We can enjoy all of the attractions of the county by bus. B. Day Ranger tickets can offer us unlimited bus travel across the county every day. C. We may be able to visit some scenic spots at a fairly low price. D. We need purchase our tickets anytime we get on board the bus.60. Information on bus services is available at these places EXCEPT . A. visitor attractions B. tourist information centers C. the County Council’s web site D. university libraries61. How much will you be charged if your family(a couple and two children)goes on a special-Sunday-ticket trip? A.£15.00. B.£12.50. C.£9.00. D.£5.0062. If you ask for further information on fares of the individual bus operators, you may as well . A. browse www. Nottinghamshire. gov.uk/buses B. call 0870 608 2 608 C. go to the County Council D. refer to county contact pointsCHow do successful people think? What drives them? Interviews and investigations indicate that there are several keys to success that successful people share.First of all, successful people never blame someone or something outside of themselves for their failure to go ahead. They realize that their future lies in their own hands. They understand that they cannot control things in life, such as nature, the past and other people. But in the meantime, they are well aware that they can control their own thoughts and actions. They take responsibility for their life and regard this as one of the most empowering (给人以权力的) things they can do. Perhaps what most separate successful people from others is that they live life “on purpose”—they are doing what they believe they are put here to do. In their opinion, having a purpose in their life is the most important element that enables them to become fully functioning people. They hold that when they live their life on purpose, their main concern is to do the job right. They love what they do—and it shows. People want to do business with them because of their commitment (投身,献身). To live their life on purpose, successful people find a cause they believe in and create a business around it. Besides, they never easily give up. Once they have set up goals in their life, they are willing to do whatever it takes to achieve their goals.Rather than seeing it negative or depressing, they use the knowledge to spur themselves on and go after what they want energetically and passionately.63. Which of the following might be the best title for the passage? A. How Do People Live Their life on Purpose? B. How Can People Be Successful? C. How Can People Do Their Own Things? D. How Do People Do Business?64. The underlined word “spur” most probably means ________. A. encourage B. excite C. relieve D. compel65. By living life “on purpose”, successful people can ___________. A. do a lot of work B. concentrate on their jobs C. do business with many people D. do all of the above mentioned66. The underlined word “it” refers to ________. A. the main concern of successful people B. the job that successful people do C. the commitment with which successful people do their job D. the business that successful people do with other peopleDPart of David’s heart muscle grew thick and stiff, keeping the flow of blood. The disease David had lived with for 17 years was slowly keeping his heart from beating.The night Flora bent forward in front of her computer, everybody else was asleep. For the price, or keeping her husband alive? To do that, she needed to search for the information: a place and someone to fix David’s damaged heart. And she needed to be lucky.Finally, she found what she needed on a magazine’s web site. When David came into the study early the following morning, she said, “I’ve found it.” and handed him the papers.David wondered if there was any other way. Then he thought about his wife and kids. He stared at the papers. Only he could make a choice: Should he have the same surgery (外科手术) that had killed his father, or the one that no one works? This experimental treatment might be his best hope.The operation theatre was kept freezing cold. David wasn’t frightened, just nervous.He felt a burning pain, like a burning knife cutting through his heart…On the EKG screen, the tiny valley in the middle of each peak (高峰) —showing a sign of David’s disease—smoothed out. For the first time in years, he had a normal arterial (动脉) pressure.“That’s the most unusual thing,” said Flora, excited by the results.Three days later, David and Flora drove home after the fight from Houston. Their kids ran out to meet them.67. Which is closest in meaning to the underlined word “stiff” (Line 1) in the text? A. unable to bend B. dry, loose and smaller C. not easy to turn or move D. less straight as well as narrow68. What did the sentence “And she needed to be lucky” suggest? A. God would bring luck to her. B. Good luck was sure to reach her. C. She needed to try hard to be lucky. D. There was a chance that her efforts would end in failure.69. From the text, we learn that Houston was probably the name of _____. A. the operation room B. the most unusual surgery C. a city where the hospital lay D. the head doctor in charge of the operation70. From the text we can tell that _______. A. the Davids got along well with each other B. David accepted Flora’s advice without any hesitation C. David’s father died from a sudden attack of heart trouble D. David became a normal person after the medical operationELet us say there is something you don’t know how to do.In the past if you were determined to learn you might have called a friend or relative, taken a night class or walked down to the local library for a research term.But now a lot of websites are springing up to provide free practical advice on these subjects and actually anything else you can think of.In one sense, these “how-to” sites represent a part of the growing world of online learning.This tradition founded one of its earliest forms in the FAQs—Frequently Asked Questions files (案卷) —that began on Usenet, the Internet’s global discussion group.These FAQs, many of which still circulate (=go round continuously), took a specific subject and explained it to complete novices.These sites take the style of a written tutorial and a tone of friendly advice.Possibly the biggest and best known of these sites is Learn 2.com (www.learn 2.com). It offers nearly 1,000 free tutorials and adds new ones frequently for a job interview.At ehow.com(www.ehow.com), you can learn how to train for your first marathon, how to buy a vacation home, or how to make a movie in eight steps.71. What does the writer of this passage want to do? A. To introduce new websites to citizens. B. To say how to learn new courses by Internet. C. To help you solve any difficulty you have met with. D. To bring new means to learn something new. 72. For what are “how-to” sites set up? A. To explain FAQs to the public. B. To help people with their new need. C. To tell the differences between discussion forums (场所). D. To complete the growing world of online learning.73. What does the underlined word “novices” mean in the passage? A. People without experience. B. People with rich experience. C. Beginners of “how-to” sites. D. Hosts of “how-to” sites.74. If you have no tent when you decide to go camping, you may _____. A. go to the tourist company B. visit www.learn 2.com C. visit www.ehow.com D. visit some sites else75. The passage doesn’t describe directly, but we may guess that _____. A. it is pleasant to listen to the advice on “how-to” sites B. you can just click your mouse at home to question anything C. “how-to” sites are specially designed for the disabled D. a deaf person can teach himself at home by visiting “how-to” sites第II卷(非选择题 共35分)第四部分: 写作(共两节,满分35分)第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)此题要求改正所给短文中的错误,对标有题号的每一行作出判断: 如无错误,在该行右边横线上画一个勾√;如有错误(每行只有一个错误),则按下列情况改正:此行多一个词: 把多余的词用斜线(\)划掉,在该行右边横线上写出该词,并也用斜线划掉;此行缺一个词: 在缺词处加一个漏字符号(∧),在该行右边横线上写出该加的词;此行错一个词: 在错的词下划一横线,在该行右边横线上写出改正后的词;注意: 原行没有错的不要改。I believe that everyone in the world loves their mother. So am I. 76. My mother is a ordinary teacher. She works hard at school, just 77. as other mothers do every day. In fact, she isn’t good health. She 78. has been suffering from arthritis for many years. In spite of this, 79. she never stops working or giving up hope. I still remember the 80. day and when my mother received a card of congratulations for 81. Teachers’ Day from her director. The card was read “Thank you for 82. your hard works; Happy Teachers’ Day to you!” At that moment, 83. I was so moving that tears came to my eyes. I am proud of my 84. mother because she is my best teacher as good as my mother. 85. 第二节 书面表达(满分25分)假定你叫李明,你的英语老师向你征集对英语课堂教学的评价和建议,请你根据以下内容用英语给你的老师写一封信。词数100左右。评 价 1.课堂活动形式多样(可举例),同学们常常积极参与;2.老师很幽默,讲解也很清楚,印象深刻;3.在老师的帮助下,大家听、说、读、写能力都有提高。建 议 1.可提供更多讨论的话题,增加我们说的机会;2.多介绍有关英、美的文化背景(background);3.如可能,教唱英文歌曲,让我们进行英文短剧表演。注意:短文的开头部分已经给出,不计入总词数。Dear Sir or Madam,In our English class, we are interested in many kinds of activities, such as_参考答案第一、二、三部分 Key to 1-751. C 2. A 3. B 4. A 5. C 6. B 7. C 8. A 9. B 10. C11. B 12. C 13. A 14. A 15. B 16. B 17. A 18. C 19. A 20. C 21. C 22. A 23. B 24. D 25. C 26. A 27. C 28. C 29. D 30. B 31. D 32. A 33. D 34. B 35. A 36. A 37. B 38. C 39. D 40. B 41. A 42. D 43. D 44. C 45. B 46. A 47. C 48. A 49. A 50. B 51. B 52. A 53. A 54. D 55. C 56. B 57. D 58. B 59. C 60. A 61. C 62. B 63. B 64. A 65. D 66. C 67. C 68. D 69. C 70. A 71. D 72. B 73. A 74. C 75. D第四部分:I believe that everyone in the world loves their mother. So am I. 76. do My mother is a ordinary teacher. She works hard at school, just 77. an as other mothers do every day. In fact, she isn’t∧good health. She 78. in has been suffering from arthritis for many years. In spite of this, 79. √ she never stops working or giving up hope. I still remember the 80. gives day and when my mother received a card of congratulations for 81. and Teacher’s Day from her director. The card was read “Thank you for 82. was your hard works; Happy Teacher’s Day to you!” At that moment, 83. work I was so moving that tears came to my eyes. I am proud of my 84. moved mother because she is my best teacher as good as my mother. 85. well One possible version: Dear Sir or Madam,In our English class, we are interested in many kinds of activities, such as pair work, group discussion, dialogue, storytelling, etc. My classmates often take an active part in these activities. You are very humorous and what you explain is very clear and leaves a deep impression on us. With your help, all of us have made great progress in listening, speaking, reading and writing.Here are some suggestions: You can provide us more topics for us to discuss so that we can have more chances to speak English. And you can introduce more about the English and American cultural background to us. If possible, you can also teach us some English songs and let us put on some English short plays. Yours, Li Ming
Now,0 person review it. View all reviews
    Name: * Optional, keeping blank means that published by anonymous.
Content:
Remain Words:  * Post It By Ctrl + Enter.
            »»I will to announce
Related Article
Top List
By Users
Latest Article
Partners: English Club Domain History biz Global Website Library dow3 Yellow Pages Japan Website English Language Learning Online blank  More»
Home | About us | Sitemap | Partners | Join Now | Link | Contact | Bookmark it
2004-2020 英语学习乐园 闽ICP备14009949号-28