高三英语上期末考试题一
    Category: 高三英语  Clicks: 2946  Top: 12  Update Date: 2008/09/14
Summary:听力(共两节,满分30分)略 第二部分:英语知识运用(共两节,满分45分) 第一节:单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分) 例: It is generally considered unwise to give a child _____he or she wants. A. however B. whatever C. whichever.

  • 听力(共两节,满分30分)略
    第二部分:英语知识运用(共两节,满分45分)
    第一节:单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)




    例:
    It is generally considered unwise to give a child _____he or she wants.
    A. however B. whatever C. whichever D. whenever
    答案是B。
    21. —I have a favour to ask you.
    —_________.
    A. Help yourself B. It’s a pleasure C. Go ahead D. Ask, please.
    22. When the spaceship traveld above, ______ new-looking earth appeared before us, ______earth that we had never seen before.
    A. a ; the B. a; an C. the ;the D. the ;an
    23. —Mum, I’m afraid that I might not pass it.
    —Take it easy, baby, I will love you _____ even if you fail.
    A. no more B. more C. no less D. less
    24. —What if I cannot get a beautiful skirt?
    —Anyone invited to the masked ball can dress ______they please.
    A. however B. whatever C. whichever D. whoever
    25. Your trusting heart will certainly _____they please.
    A. lead B. make C. change D. return
    26. —Over a month! But we haven’t found a bigger apartment.
    —Well, we have to make the best of _____ we have now.
    A. which B. that C. 不填 D. what
    27. —Hasn’t she told him the truth?
    —No, but he’ll simply keep on asking her until she ______.
    A. has done B. will do C. would do D. does
    28. —Excuse me, would you please tell me where the Fairmart is ?
    —It’s two blocks straight ahead. You ______ miss it.
    A. mustn’t B. can’t C. don’t D. needn’t
    29. —I have no idea what made her so puzzled.
    —Nothing serious, Just an e-mail _____ “I’m heavily in debt. Help me out, please!”
    A. writen B. said C. reading D. writing
    30. —How about the price of these fridges?
    —They’re equal in price to, if not cheaper that, _____ at the other mall, A. others B. it C. that D. the ones
    31. —As an MBA, I’ve begun t focus on the advertising.
    —Really? It’s believed to be a highly _____ twentieth-century industry.
    A. developing B. developed C. improving D. improved
    32. The World Trade Organization finally opened its door to China on November 10, ______put an end to a fifteen year wait.
    A. it B. which C. that D. what
    33. What a burden the mother felt _____her mind the moment she found her lost son!
    A. taken off B. turned off C. set free D. brought into
    34. ____in the wild forest, you must learn to do everything on your own.
    A. Survive B. Surviving C. Survived D. To survive
    35. —I’m afraid I can’t win the race.
    —Oh, yes, you can. ______,
    A. Come on B. Try it. C. Go on D. Hurry
    第二节 完形填空(共20小题;每小题1.5 分,满分30分)
    阅读下面短文,从短文后所给各题的四个选项(A、B、C和D)中选出可以未老先衰空白的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
    To a watching world, Mike and Mary Murray were a perfect couple. They had been high school sweethearts, and __36_to have a happy marriage. Mike had a good job, and Mary was able to _37_ home with their children. They owned their home and __38_ kids, two cars, and a family dog. _39_to Mike, after seven years of marriage, something was terribly wrong. The Murrays had __40_ their material goals and Mike _41_, now what? He began to look to his job for fulfillment and often worked 60 hours _42__, Mary poured herself into the children. It was so _43for her to turn her focus from Mike to 6-month-old Eric and 2-year-old Brittany.
    And now the marriage seemed _44_. Their lives were traveling in two different directions. They no longer really communicated—yes, they answered _45_questions, but they didn’t talk _46_ as they had in the early years of their marriage. Mice felt trapped. “I _47_had time to do things that I wanted to,” he says. Mike did not share his feelings with Mary. Instead, he followed the slippery path of many others-he became involved with a woman at work, who was __48_her husband. It began as a simple friendship. “I was able to listen and she was able to listen.” Mike recalls.
    Mary _49__the battle in Mike’s soul. “He wasn’t home as much, and we weren’t talking as much,” she says. “I was wrapped up in the kids and I just couldn’t imagine anything ever __50.” The situation became worse when the Murrays attended a wedding and began to argue. Mary asked Mike if he was seeing _51_and he said, “Yes. It’s just an emotional thing.” Mike can still remember the __52_of hurt and total surprise on Mary’s face. She was troubled, and he knew that he had turned against his best friend _53__ high school, The expression on her face jarred(刺激)him into _54__, and he began to understand the _55 he was doing to his family.
    36. A. happened B. appeared C. looked D. had
    37. A. live in B. study at C. stay at D. be out of
    38. A. one B. no C. three D. two
    39. A. Luckily B. As C. Thanks D. But
    40. A. arrived B. reached C. got to D. made
    41. A. surprised B. understood C. wondered D. asked
    42. A. a week B. for a week C. on a week D. over a week
    43. A. difficult B. comfortable C. happy D. easy
    44. A. empty B. separate C. full of job D. true of life
    45. A. simple B. surface C. scientific D. social
    46. A. at all B. anything C. heart to heart D. in pains
    47. A. really B. likely C. always D. never
    48. A. loved by B. separated from C. different from D. cared by
    49. A. knew B. understood C. admitted D. had no idea of
    50. A. to take place B. to happen C. happening D. happening
    51. A. her B. someone else C. feeling D. anything
    52. A. look B. face C. feeling D. word
    53. A. since B. from C. to D. of
    54. A. fact B. reality C. her life D. his belief
    55. A. good B. wrong C. harm D. mistake
    第三部分:阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)
    阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
    A
    Antonia left Athens and came to America to make her fortune. She wanted to be a famous actress, so she went to live in Hollywood, California.
    At first, Antonia had very little money, so she was forced t watch for every penny while making the rounds of movie agents’ offices. For over a year, she took only small parts. She found life extremely hard. She had to take buses or walk everywhere, and she ate only one meal a day. Even though she worked nights as a waitress, Antonia could not really make ends meet.
    Suddenly, one day, the star of a film fell ill, and the director asked Antonia to take the part. Her acting was super. After the premiere(首次公演)of the film, she became an overnight success. Everyone gave her rare notice, and she received many offers for future starring roles.
    Since then, Antonia has changed her whole way of life. Now she wears expensive furs and drives a Rolls-Royce. She lives in a twenty-seven-room mansion(宅邸)in Beverly hills, with seven servants. All her needs are cared for. For Antonia was truly the land of streets paved with gold. Through her hard work, she had earned the fame she desired so much.
    56. The phrase “making the rounds of ” in Paragraph 2 most probably means “______”.
    A. visiting B. making a fortune
    C. working extremely hard D. starring in films
    57. What changed Antonia’s way of life?
    A. Her wearing expensive furs. B. Her good fortune.
    C. Her super acting D. Her experience as a waitress.
    58. What can we know from this passage?
    A. Antonia paved the streets with gold.
    B. She starred in films for one year.
    C. She went back to Athens.
    D. She became an overnight success.
    59. The tone of this passage can best be described as ______.
    A. sympathetic B. praiseful C. ironical(讽刺的) D. pitiful
    B
    Though your parents probably meant to have your name last a lifetime, remember that when they picked it they’d hardly met you, and the hopes and dreams they cared for when they chose it may not match yours. If your name no longer seems to fit you, don’t lose heart. Film stars change their names, and with some determination, you can, too.
    If you wish to pick up a new name, you don’t need to make the change official. Under common law, all that is necessary is to start using the name of your choice. Remember, though, that you must use it everywhere—even with your mother—for it to become your legal name.
    Getting friends and fellow workers to call you Leach instead of Lola may be harder than any paperwork involved, but you’ll probably meet official resistance, too. Be sure that no law prevents you from using the name you have chose, unless you use it for the purpose of cheating. If the gas company tells you that you cannot get your bill under a new name. they are wrong. You don’t have to show them any sort of court document. You have a right to be called by whatever name you choose.
    By this time, you’ve probably realized that changing your name is more difficult than replacing your furniture of changing your hair color, though the effect can be unusually encouraging. Don’t care too much if you have to keep reminding others of your change of a new name—keep on, and your friends and lover will accept your new name. Good luck!
    60. You may wish to change your name because____.
    A. you are required to do so.
    B. you don’t mean to have your name last a lifetime.
    C. you like to follow what film stars often do.
    D. you may not like your parents’ choice.
    61. If you wish to start using the name of your own choice, you_____.
    A. must get your friends to call your new name.
    B. don’t have to get permission from anybody.
    C. must use it with your mother first.
    D. need to be approved of by the court.
    62. No law keeps you from using whatever name you have chosen, if only______.
    A. you pick up a new name not for purpose of wrong-doing.
    B. you can get your fellow workers to call you the new name.
    C. the gas company agrees to get your bill under your new name.
    D. some sort of court document is given to you.
    63. You may realize that changing your name ______.
    A. usually has good effect.
    B. is actually asking for trouble.
    C. is not as easy as rearranging your room.
    ] D. means you have to go through some troubles.
    64. The purpose of the writer in writing this passage is to ______.
    A. show you the need of changing your name.
    B. encourage you if you want to change your name.
    C. tell you how easy it is to change one’s name.
    D. list all the difficulties in changing one’s name.
    C
    Cargo(货物)Service



    Beijing/ Dandong/ Pyongyang/ Nampo
    Andy Chao
    TRANS SERVICE CO LTD
    Add:99 Nongzhanguan Nanlu,
    Chaoyan District, Beijing 100026
    Tel:(86-10) 65929973, 65929974,
    6591 3456
    Fax:(86-10) 6594 3562
    E-mail:andychao@ pubic,gb.com.cn

    EAS INTERNATIONALTRANSPORTATION LTD
    Air Express, Ocean Freight(货运);Domestic
    Transporation(运输),Trucking, Exhibition
    And Customs declaration(海关申报)
    Head Office:21 Xiaoyun Road, Dongsanhuan
    Beilu, Beijing, 100027, China.
    Tel:(86-10) 6461 8899


    COSCO INTERNATIONAL
    AIR FREIGHT CO LTD
    International air express and cargo
    Sales, sea-and-air co-ordinated
    transport information.
    Block, Hepingli, Beijing 100013
    China
    Tel:(86-10) 6424 2071
    Fax:(86-10) 6420 4225/6

    East Euro—Asia Shipping And Trading GmbHBeijing Office
    Shipping and forwarding(寄送)agency
    Consultancy
    And contact for trading business.
    Add: Room C403-C405,5,Sanlihe Road, Haidian
    District, Beijing 100044, China
    Tel:(86-10) 6849 4453/6849 4485/68494455
    Fax:(86-10) 6849 4455 Mr. Ren Haili


    GMBH﹠CO FR. MERER’S SOHN
    Air and sea international
    transportation, especially for export
    transportation from Europe to
    different areas.
    RM 62 Landmark Tower 2, Beijing
    100004, China
    Tel:(86-10) 65907060
    Fax:(86-10) 65907058

    AN NENG INTERNATIONAL CARGO TRANSPORTATIONAGENCY
    Space-booking, ware-housing﹠packaging;
    Customs declaration, quarantine examination
    and quality inspection declaration and
    insurance; Making﹠signing related
    documents, settlements of freight charges.
    International express delivery;
    Consultation.
    Add:Rm 205, Huangshang Building, Xiangheyuan, zhongli, Chaoyang District, Beijing 100028, China
    Tel:(86-10) 6463 8083
    Fax:(86-10) 6468 0198
    65. The company mainly engaged in export transportation is located ______.
    A. at 99 Nongzhanguan Nanlu
    B. on 1/F, Light Building, A4, 9th Block, Hepingli
    C. at Room C403-405,5, Sanlihe Road
    D. at RM 62 Landmark Tower 2, Beijing
    66. If your company wants to do trading business with East European countries, you can fax _____.
    A. (86-10) 6849 4455 B. (86-10) 6420 4225/6
    C. (86-10)6594 3562 D. (86-10) 6468 0198
    67. You can go to ______ for help if you want to have your goods transported abroad without your going to the customs yourself.
    A. COSCO INTERNATIONAL
    B. FR. MEYER’S
    C. EAS INTERNATIONAL and ANNENG INTERNATIONAL
    D. a company whose name is not clearly stated
    D
    She got out of the carriage. The servant came with her ticket and led her to the train. She sat down and looked out of the window. A workman was going along the train looking at the wheels, The sight of his bent back made her terrified, and she could not think why. She got up and walked to the door.
    “Are you getting out?” said the guard of the train. She made no reply and sat down again.
    The train started to move, she was half listening to the people around her.
    “Reason has been given to man so that he may escape from his troubles,” said a lady in French.
    The words fitted in with Anna’s thoughts. “Yes, I am very troubled; therefore I must escape. Why not put out the flame of life’s candle when there is nothing more to see. But how? How can I escape?”
    When the train stopped at a station Anna got out.
    “Oh, God, where am I to go?” She started walking farther and farther along the platform and looked down at the track. At the end she stopped. She went to the edge of he platform. A train was approaching. The platform began to shake; she fancied that she was in the train again. In a flash she suddenly remembered the man who had been knocked down by the train on the first day when she met Vronsky. She knew now why that man examining the wheels of the train had frightened her so. She knew now what she had to do.
    She looked at the wheels of the first carriage slowly moving up. She tried to guess the point half-way between the front and back wheels and the exact moment when it would be opposite her. “There!” she said to herself. “There, just in the middle! I shall punish him. And I shall escape from them all, and from myself.”
    She was trying to pull her bag from her arm and it delayed her:so she missed the first carriage. It palled her. She must wait for the next one. Then as the moment came, she fell on her hands under the carriage and sank quickly down on her knees. At the same moment she became terrified at what she was doing. “Where am I? What am I doing? Why?” She tried to get up; but something struck her on the head and dragged her down on her back.
    She whispered, “God forgive me everything.”
    She knew that she could not struggle any more.
    68. Why not put out the flame of life’s candle when there’s nothing more to see? It means that _____.
    A. there’s nothing more to see, so put out the candle
    B. since there’s no hope, why not end this life
    C. put out the flame, and save the candle
    D. don’t waste the candle when there’s nothing more to see
    69. The work “carriage” in the sentence “She looked at the wheels of the first carriage slowly moving up” means _____.
    A. a horse-drawn vehicle B. a compartment
    C. a part of a machine D. a motor car
    70. Form the passage we can know that _______.
    A. Anna was frightened of the man examining the wheels
    B. Anna was in a state she could not get out of without ending her life
    C. Anna jumped onto the track from inside the train and fell on her hands
    D. At last Anna determined to escape from them all and found a new way of life
    71. For what reason did Anna finish her life that way?
    A. She regretted what she had done.
    B. A French lady suggested her doing so.
    C. She was totally disappointed.
    D. She wanted to be forgiven by God.
    E
    One hundred and thirteen million Americans have at least one bank issued credit card. They give their owners automatic credit in stores, restaurants, and hotels, at home, across the country, and even abroad, and they make many banking services available as well, More and more of these credit cards can be read automatically, making it possible to withdraw or deposit money in scattered locations, whether or not the local branch is open. For many of us the ″cashless society″is not on the horizon-it’s already here.
    While computers offer these conveniences to consumers, they have many advantages for sellers too. Electronic cash registers can do much more than simply ring up sales. They can keep a wide range of records, including who sold what, when, and to whom. This information allows businessmen to keep track of their list of goods by showing which items are being sold and how fast they are moving. Decisions to reorder or return goods to suppliers can then be made. At the same time these computers record which hours are busiest and which employees are the most efficient, allowing personnel and staffing assignments to be made accordingly. And they also identify preferred customers for promotional campaigns. Computers are relied on by manufacturers for similar reasons. Computer analyzed marketing reports can help to decide which products to emphasize now, which to develop for the future, and which to drop. Computers keep track of goods in stock, of raw materials on hand, and even of the production process itself.
    Numerous other commercial enterprises, from theaters to magazine publishers, from gas and electric utilities to milk processors, bring better and more efficient services to consumers through the use of computers.
    72. According to the passage, the credit card enables its owner to ______.
    A. make a lot of money in consumpation
    B. obtain more convenient services than other people do
    C. enjoy great trust from the storekeeper
    D. cash money where he wishes to
    73. From the last sentence of the first paragraph we learn that ______.
    A. in the future all the Americans will use credit cards
    B. credit cards are mainly used in the United States today
    C. nowadays many Americans do not pay in cash
    D. it is now more convenient to use credit cards than before
    74. The phrase ″ring up sales″most probably means″______.
    A. make a group of goods B. record sales on a cash register
    C. call the sales manager D. keep track of the goods n stock
    75. What is this passage mainly about?
    A. Approaches to the commercial use of computers.
    B. Conveniences brought about by computers in business.
    C. Significance of automation in commercial enterprises.
    D. Advantages of credit cards in business.
    第二卷
    第四部分:写(共三节,满分35分)
    第一节:短文改错(式10小题;每小题1分,满分10分)
    此题要求改正所给短文中的错误。对标有题号的每一行作出判断:如无错误,在该行右边横线上画一个勾(√);如有错误(每行只有一个错误),则按下列情况改正:
    该行多一个词:把多余的词用斜线(\)划掉,在该行右边横线上写出该词,并也用斜线划掉。
    该行缺一个词:在缺词处加一个漏字符号(∧),在该行右边横线上写出该加的词。
    该行错一个词:在错的词下面划一横线,在该行右边横线上写出改正后的词。
    注意:原行没有错的不要改。
    Saturday, March 4th Fine
    After school this afternoon on my way home, I met with two 76. _________
    American friends who had lost their way. They looked anxiously. 77. _________
    When I was told the hotel that they lived in, I brought them 78. _________
    to the hotel. On the way I told them something about the change 79. _________
    that had taken place n our city in the past few years but I 80. _________
    also told them about their study and life. The American friends 81. _________
    talked about the young people in the U.S.A. Although I got home 82. _________
    very late, I feel very happy. I not only helped the two foreign 83. ________
    friends out of trouble but also realized how important that was 84. ________
    learn a foreign language well. 85. ________
    第三节:书面表达(满分25分)
    随着人们生活水平的日益提高,中国的有车族也在不断壮大。以下是记者对中国家庭购车的调查一览表:




    名称

    价位

    特点和购车理由

    购车人群比率


    Alto

    5万元左右


    便宜,舒适,实用;
    方便出行,购物等。

    30%


    Antelope

    8万元左右

    22%


    Chery

    10万元左右

    18%


    Sail

    15万元左右

    15%


    Bora

    20万元左右

    9%


    others

    28万元左右

    美观、豪华但昂贵

    6%
    假如你是记者,请根据上表用英语写一篇短文,报道家用轿车的调查情况,并展望其发展前景。
    注意:1. 短文必须包括以上要点,根据行文要求,可适当增减。
    2. 词数100左右。


    答案及评分标准
    1.C 2. A 3. A 4.C 5.B 6.A 7.B 8.C 9.B 10.A 11.C 12.B 13.C 14.A 15.B
    16.A 17.C 18.B 19.C 20.B 21.C 22.B 23.C 24.A 25.B 26.D 27.D 28.B 29.C 30.D
    31.B 32.B 33.A 34.D 35.A 36.B 37.C 38.D 39.D 40.B 41.C 42.A 43.D 44.A 45.B
    46.C 47.D 48.B 49.D 50.C 51.B 52.A 53.A 54.B 55.C 56.A 57.C 58.D 59.B 60.D
    61.B 62.A 63.D 64.B 65.D 66.A 67.C 68.B 69.C 70.B 71.C 72.B 73.C 74.B 75.B
    76. 去掉with 77. anxiously改为anxious 78.brought改为took 79. change改为changes
    80. but改为and 81. their改为my 82. √ 83.feel改为felt 84. that改为it 85. learn后加to
    书面表达
    一、评分原则
    1. 本题部分为25分,按5个档次给分。
    2. 评分时,先根据文章的内容和语言初步确定其所属档次,然后该档次的要求来衡量,确定或调整档次,最后给分。
    3. 遍数少于80和多于120的,从总分中减去2分。
    4. 评分时,应注意的主要内容为:内容要点、应用词汇和语法结构的数量和准确性及上下文的连贯性。
    5. 拼写与标点符号是语言准确性的一个方面。评分时,应视其对交际的影响程序予以考虑。英、美拼写及词汇均可接受。
    6. 如书写较差,以至影响交际。将分数降低一个档次。
    二、内容要点
    1. 有车人数增加;
    2. 类型、价位;
    3. 购车理由;
    4. 便民之处;
    5. 发展前景。
    三、各档次的给分范围和要求
    第五档:(21—25分)完成了试题规定的任务。
    覆盖了所有内容要点。
    应用了较多的语法结构和词汇。
    语法结构或词汇方面有些许错误,但为尽力使用较复杂结构或较高级词汇所致;具有较强的语言运用能力。
    有效地使用了语句间的连接成分,使全文结构紧凑。
    完全达到了预期的写作目的。
    第四档:(16—20分)完全完成了试题规定的任务。
    虽漏掉1,2个次要内容,但覆盖所有主要内容。
    应用的语法结构和词汇能满足任务的要求。
    语法结构或词汇方面应用基本准确,些许错误主要是因为尝试较复杂语法结构或词汇所致。
    应用简单的语句间连接成分,使全文结构紧凑。
    达到了写作目的。
    第三档:(11—15分)基本完成了试题规定的任务。
    虽漏掉一些内容,但覆盖所有的主要内容。
    应用的语法结构和词汇能满足任务的要求。
    有一些语法结构或词汇方面的错误,但不影响理解。
    应用简单的语句间连接成分,使全文内容连贯。
    整体而言,基本达到了预期的写作目的。
    第二档(6—10分)未恰当完成试题规定的任务。
    漏掉、未描述清楚一些主要内容,写了一些无关内容。
    语法结构简单,词汇项目有限。
    有一些语法结构或词汇方面的错误,影响了对写作内容的理解。
    较少语句间的连接成分,内容缺少连贯性。
    信息未能传达给读者。
    第一档:(1—5分)未完成试题规定的任务。
    明显遗漏主要内容,写了一些无关内容。原因可能是未理解试题要求。
    语法结构单调、词汇项目有限。
    较多语法结构或词汇方面的错误,影响对写作内容的理解。
    缺乏语句间的连接成分,内容不连贯。
    信息未能传达给读者。
    0分:未能传达给读者任何信息:内容太少,无法评判;写的内容均与所要求的内容无
    关或所写内容无法看清。
    四.One Possible Version:
    With the great improvement of the living conditions, more and more Chinese people have
    had cars of their own. More people prefer to buy cars, the price of which are between 50,000yuan and 200,000yuan, such as Alto, Antelope, Sail, Chery, Bora, as they are not only comfortable but also suitable for everyday life. Now you can see more people are traveling, going to work and shopping in other cities in their own cars. Cars have made people’s life easier and more enjoyable, Since China has entered the WTO, more and more people will be able to afford to buy cars. It is expected that cars will be as common as TV sets and computers in the near future.
Now,0 person review it. View all reviews
    Name: * Optional, keeping blank means that published by anonymous.
Content:
Remain Words:  * Post It By Ctrl + Enter.
            »»I will to announce
Related Article
Top List
By Users
Latest Article
Partners: English Club Domain History biz Global Website Library dow3 Yellow Pages Japan Website English Language Learning Online blank  More»
Home | About us | Sitemap | Partners | Join Now | Link | Contact | Bookmark it
2004-2020 英语学习乐园 闽ICP备14009949号-28